Rus Büyükelçi Karlov'un suikastçisinin kimliği açıklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Rus Büyükelçi Karlov'u öldüren saldırganın kimliğini açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu silahlı suikast hakkında açıklama yapıyor.

Rus Büyükelçi Karlov'un suikastçisinin kimliği açıklandı
19 Aralık 2016 Pazartesi 22:10

"Karlov kaldırıldığı hastanede 19.53'te hayati bulgularının olmadığı tespit edilmesine rağmen hemen yapılan canlandırma müdahalesine cevap alınamamış ve kıymetli dostumuz sayın büyükelçimiz hayatını kaybetmiştir. Dostumu Rusya Federasyonu'na, ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz"

"SALDIRGAN ÇEVİK KUVVET POLİSİ MERT ALTINTAŞ"

Saldırgan 24 Haziran 1994 Aydın Söke doğumlu, Manisa Şehzadeler Nüfusuna kayıtlı, Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi mezunu, İzmir Rüştü Ünsal Polis Okulu mezunu polis meslek yüksekokulu mezunu ve halen çevik kuvvette görev yapan ve 2,5 yıldır bu görevde bulunan Mevlüt Mert Altıntaş.

Yaralılardan Leyla Gündoğan, Arnavutluk doğumlu Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olduğunu tespit edebildiğimiz bir kişi ve Anıl Değer, olay yerinden güven hastanesine getirilmişlerdir. Yaralılarımızın birisi ayağından birisi kolundan, şu anda tedavi altındadır.

Bu büyük bir provokasyondur. Özellikle Türkiye Rusya ilişkilerinin çok iyi olduğu bir dönemde gerçekleştirilen bu acımasız terör eyleminin Türkiye'ye sıkılmış bir kurşun olduğunu ve milletimizin, ülkemizin emanetinde olan bir dostumuza hain bir eylem olduğunu düşünüyoruz. Şu anda Dışişleri Bakanımız Rusya'da. Uçaktan iner inmez bizi aradı. Bugün savunma bakanımız burada, o da bugün Rusya'ya uçacak, uçacak idi. Yarın çok önemli bir toplantıyı birlikte gerçekleştireceklerdi.

Bilinmelidir ki bu suikast bizi ve ülkemizi derinden üzmüştür. Bu saldırı ve bu terör olayı bizi ve ülkemizi derinden yaralamıştır. Bu vesileyle tekraren, hem Rusya Federasyonu'na, dostumuz Rusya halkına ve aynı zamanda kıymetli ailesine başsağlığı dileklerimizi tekraren iletiyoruz. Bundan sonraki açıklamalarda olayların gelişimiyle ilgili olarak kamuoyuyla paylaşılacaktır.

"Bu büyük bir provokasyondur. Bu acımasız terör eyleminin Türkiye'ye sıkılmış bir kurşun olduğunu biliyoruz. Bu suikast bizi ve ülkemizi derinden üzmüştür."



Etiketler; #Süleyman Soylu
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.