Rus Askerleri Suriye'de mi?

Rus Dışişleri Bakanı Suriye'ye verdikleri askeri desteği hiç bir zaman inkar etmediklerini söyledi.

Rus Askerleri Suriye'de mi?
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ABD Dışişleri Bakanı ile yaptığı telefon görüşmesinde Suriye'ye askeri anlamda destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi. 

Çeşitli haber kaynaklarının geçtiği bilgiye göre Rusya Suriye'ye teknolojik ve askeri eğitim alanlarında destek veriyor. Füzelerini ve uçaklarını Suriye Ordusu'na tahsis eden Rusya bu duruma gerekçe olarak da terörle mücadeleyi gösteriyor.

IŞİD gibi gruplara en etkili saldırıların halen Suriye Ordusu tarafından yapıldığını aktaran Rusya Dışişleri Bakanı, terörle mücadele kapsamında Suriye ile işbirliğini geliştireceklerini ancak IŞİD karşıtı koalisyona katılmalarının şimdilik mümkün olmadığını söyledi.

Diğer yandan bir havaalanında kurulan barınma alanları ve buradaki Rus askeri uçak hareketliliği Rusya'nın bölgede kara gücü de konumlandırdığı iddialarını gündeme getiriyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.