RTÜK 29 kanalı kapattı-Kapatılan kanalların listesi

(RTÜK), lisans almadan izinsiz yayın yapan 29 kanalı kapattı, terör propagandası yapan 2 kanala da müeyyide uygulanmasını kararlaştırdı. Vatandaşların yoğun şekilde şikayet ettiği, izleyicileri para ödülü verme vaadiyle dolandıran ve bitkisel ürün satışı yapan 5 kanal da ceza aldı.

RTÜK 29 kanalı kapattı-Kapatılan kanalların listesi
27 Ağustos 2016 Cumartesi 16:20

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) 17-24 Ağustos tarihleri arasında yaptığı toplantılarda izinsiz yayın yapan,vatandaşları vaatlerle kandıran,ilaç olmadığı halde sağlığa iyi geldiği iddiasıyla ilaç,gıda takviyesi,cinsel içerikli ürün satışı yapan,bahis sitesi ve canlı sohbet hatları reklamı yapan kanallar ile "ara-kazan","bul-kazan" gibi oyunlar oynatarak vatandaşı dolandıran kanalları ele aldı. Lisansız yayın yaptığı gerekçesiyle RTÜK tarafından 29 kanalın kapatılmasına karar verilirken terör propagandası yaptığı gerekçesiyle 2 kanala mueyyide uygulanmasına gidildi.Özgür Gün TV ve VAN TV kanalları da RTÜK'ten ceza aldı.

Üst Kurul, terör propagandası yapılan kanalları da görüştü. Bu kapsamda, Van TV'ye 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'daki, "Yayın hizmetleri, terörü övemez ve teşvik edemez, terör örgütlerini güçlü veya haklı gösteremez, terör örgütlerinin korkutucu ve yıldırıcı özelliklerini yansıtıcı nitelikte olamaz. Terör eylemini, faillerini ve mağdurlarını terörün amaçlarına hizmet eder şekilde sunamaz." ve "Tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerini esas almak ve toplumda özgürce kanaat oluşumuna engel olmamak zorundadır; …" ilkelerine; Özgür Gün TV'ye ise "Irk, renk, dil, din, tabiiyet, cinsiyet, engellilik, siyasi ve felsefi düşünce, mezhep ve benzeri nedenlerle ayrımcılık yapan ve bireyleri aşağılayan yayınları içeremez ve teşvik edemez." ilkesine aykırı yayın yaptığı gerekçeleriyle müeyyide uygulanmasını karar verildi.

RTÜK, vatandaşların BİMER, CİMER ve diğer yollardan yoğun şekilde şikayet ettiği, para ödülü vaadiyle veya ilaç olmayan ürünleri ilaç olarak gösteren 5 kanala da ceza geldi.Bu kapsamda da Farklı TV, Derya TV, Maya TV, HTV ve Karadeniz Türk kanalları cezalandırıldı.


RTÜK KAPATILAN KANALLAR LİSTESİ

Chinko TV
Plus Life
Sultan 
Welat 
C max
Awaza Kurdi
TV Korku
Pix
Vizyon TV
Filght TV
Arti TV
Eskici TV
C Action TV
Raki TV
Arabesk Melodi
Kuzey Türk
Cinemax
Can
Ful Aksiyon
Atlas TV 
Acinema 
Animalbox 
Sinemega 
Tosun TV
Yeşil Vadi TV
The West
The Box TV
Tarz Moda TV
Süper Halay

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Bir disiplin olmalı. Sonuçta herkes hukuka hesap vermeli.
Avatar
Efe - 8 yıl önce
Önce burada yazilan yazilarin "karakter sayisini" bir düzeltin. Daha yarisi olmadan, yazilanlar siliniyor... Dünden kalanla baslayalim:
1. KISIM > Bugün 17 Eylül 2016. Türksat kanallari güncellendi ve tüm kanallar kontrol edildi.
Yukarida adi gecen 29+5+2=36 kanaldan sadece "SineMega" ve "Kuzey Türk" yayini görülemedi, DiGERLERi AYNEN DEVAM Bu nasil kapatma ya da cezalandirilmadir, PES!
Avatar
Efe - 8 yıl önce
2.KISIM> Hatta bazi kanallar 2, 3 ve hatta 4 ayri frekanstan bir o kadar kanaldan yayin yapiyorlar.
Ayrica yukarida adlari gecmeyen ve ayni sikayetlere konu olan daha nice kanallar var, onlarin isimleri niye listede yok? Ama olsa ne olur, olmasa ne olur? TAM GAZ iLERi NASIL OLSA! Örnegin:
Best Tv – MegaSuare – Medya TV – Yeni Sinema – Evren TV – Kanal S – Kanal 28 – Yildiz Rize - Outlet TV ve dahalari