Regaip kandili ne zaman 2019

regaip kandili ne zaman,regaip kandili perşembe günü mü,regaip kandili cuma günü mü? 78 mart cuma 2019 günü regaip kandili mi gibi soruların yanıtları haberimizde

Regaip kandili ne zaman 2019
Admin
Admin
06 Mart 2019 Çarşamba 22:22

Mübarek ramazan ayına çok az bir zaman kala yarın yani 7 mart perşembe günü üç ayların başlangıcıdır.İslam dininde ve müslümanlıkta çok önem verilen bir durumdur üç aylar.

ÜÇ AYLAR 7 MART PERŞEMBE TARİHİNDE BAŞLIYOR.

Mübarek üç aylar 2019 yılında 7 mart perşembe günü başlıyor.Recep ayı ilk aydır.Şaban ayı 2. ay. Ramazan ayı son ise son aydır.Üç ayların dinimizde yeri yadsınamaz derecede büyüktür.Ancak üç ayların içerisinde en değerli ayımız Ramazan ayıdır.Ramazan ayında müslümanlar ay boyunca oruç tutarlar.Ayrıca ibadetlerin yeri bu aylarda çok çok önemlidir.Ramazan ayının sonunda geleneksel olarak ramazan bayramı kutlanır.

REGAİP KANDİLİ 7 MART CUMA GÜNÜDÜR

Regaip kandili 2019 yılında 8 mart cuma gününe tekabül etmektedir.Malesef internette bazı siteler de Regaip kandilinin 7 mart perşembe olduğu söylenmektedir ancak bu doğru değildir.Diyanetten gelen bilgilere göre 2019 yılı Regaip kandili cuma 8 mart günüdür.

İŞTE TAKVİM:

2019 KANDİL GÜNLERİ NE ZAMAN?

7 Mart 2019 Perşembe günü Regaib Kandili.

2 Nisan 2019 Cuma günü Miraç Kandili.

19 Nisan 2019 Pazartesi günü Berat Kandili.

8 Kasım 2019 Pazartesi Mevlid Kandili.

8 Mart 2019 Pazartesi günü Üç Aylar başlangıcıdır.

On bir ayın sultanı Ramazan'da 6 Mayıs’da başlayacak.

Bir müslüman için Allah'ın her günü değerlidir ve kesinlikle ibadetle değerlendirilmesi gerekir ancak Ramazan ayının ise tüm müslümanlar için çok ayrı bir değeri vardır.Çünkü Ramazan ayı İslam dini içerisinde çok değerli bir aydır.Ayrıca kültürel olarak da baktığımızda bütün müslüman olan kimseler Ramazan ayına ve içerisindeki KADİR gecesine son derece önem göstermektedir.Ramazan ayı 2019 yılında 6 MAYIS tarihinde başlayacaktır.Yani 6 mayıs pazartesi günü oruç tutmaya başlayacağız.İlk sahur 5 mayıs pazar gecesi yapılacak.Ayrıca ilk teravih namazı da 5 mayıs pazar akşamı kılınacak.

Yüce rabbimiz bu mubarek günlerde dualar okumamıza,iyilikler yapmamızı nasip eder inşallah..

KAMUSAATI.COM

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.