Raporlu olduğu halde operasyona giden yüzbaşı şehit oldu!

Nusaybin'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Yüzbaşı Özdemir'in, 24 Mart'ttaki operasyonda yaralanmasına rağmen silah arkadaşlarını yalnız bırakmayıp operasyona katıldığı öğrenildi.

Raporlu olduğu halde operasyona giden yüzbaşı şehit oldu!
28 Mart 2016 Pazartesi 16:30

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir'in, 24 Mart'ta teröristlerle girdiği çatışmada yaralandığı, raporlu olmasına rağmen silah arkadaşlarını yalnız bırakmayıp askerlerinin başında operasyona katıldığı öğrenildi.

Jandarma Yüzbaşı Özdemir, Nusaybin'de, bölücü terör örgütünün faaliyetlerini sona erdirerek halkın güvenliği ve huzurunu sağlamak için gerçekleştirilen operasyonlarda, bölük komutanı olarak birliğinin başında kahramanca mücadele ederken dün şehadet mertebesine ulaştı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonun tamamlanmasıyla Nusaybin'e sevk edilen Yüzbaşı Özdemir, 24 Mart'ta, bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada ayağına gelen şarapnel parçasıyla yaralandı.

"Ne istirahati bu? Şimdi istirahat zamanı mı?"
Tedavisinin ardından taburcu edilen Yüzbaşı Halil Özdemir, kendisine verilen istirahat raporunu kabul etmeyerek doktora, "Ne istirahati bu? Şimdi istirahat zamanı mı? Biraz evvel kardeşlerimi şehit verdim, kollarımda şehadet mertebesine yürüdüler. İstirahat bana haramdır, lütfen raporumu iptal edin." dedi.

Doktorun "Bu halde sizi raporsuz gönderemem." sözleri üzerine hastaneden ayrılan kahraman Yüzbaşı, durumunu soran komutanlarına "Çok iyiyim. Küçük bir demir parçasıydı, hemen çıkardılar. Pansuman yaptılar. Sapasağlamım." karşılığını verdi ve ertesi sabah pansumanlı ayağına bir numara büyük bot giyip erkenden bölüğünün başına geçti.

Çektiği ızdırabı sakladı
Kahraman Yüzbaşı, şehit olana kadar 3 gün boyunca çektiği acıyı sakladı.

Silah arkadaşları, topallamasına rağmen birliğinin başından ayrılmayan Yüzbaşı Özdemir'in yaşadıklarını "Arada bir gözlerini yaşlı görüyorduk, kendisine sorduğumuzda 'Şehitlerimize üzülüyorum.' diyordu. Evet çok üzülüyordu ama bu tür acıları içine gömen bir komutandı, ağlamazdı. Sur’da da çok üzüldü ama hiç ağlamadı. Gözündeki o yaşlar şimdi anlıyoruz ki ayağındaki yarasından dolayı çektiği acıdandı, yarasının acısındandı." diye anlattı.

Yüzbaşı Özdemir, 27 Mart'ta istirahatli olmasına rağmen bölüğünün başında çıktığı operasyon esnasında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışma sonucunda şehadet mertebesine ulaştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Ruhun şad olsun. Milletimizin başı sağolsun.
Avatar
Baba - 8 yıl önce
Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Allah geride kalanlara sabır versin