Ramazanoğlu, Kılıçdaroğluna dava açtı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Kılıçdaroğlu'na dava açtı.

Ramazanoğlu, Kılıçdaroğluna dava açtı
07 Nisan 2016 Perşembe 14:23

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, kendisine yönelik sözleriyle "kişilik haklarını ihlal ettiği" gerekçesiyle 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Karaman'da yurtlarda yaşanan çocuk istismarıyla ilgili Ramazanoğlu'nu eleştiren Kılıçdaroğlu,"Aileden sorumlu bakan zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette o da konuşmuyor." demesi üzerine birçok kişinin tepkisini çekti. CHP'den de bazıları Kılçdaroğlu'nun sözlerine tepki gösterirken bazılarıda destek çıktı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Bu, cinsiyetçi, insan haklarına aykırı, siyasi edebe, üsluba, insanlığa, vicdana aykırı bir tutumdur" değerlendirmesinde bulunan Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Bu tutumu acilen değiştirmesi lazım. Çok açık söylüyorum, eğer Kılıçdaroğlu bu tutumunu değiştirmezse bu gafı kendi siyasi hayatının sonu olacaktır." diye konuştu.

CHP Milletekili Mehmet Bekaroğlu, "Bana kalırsa amacını aşmıştır, keşke hiç ağzından çıkmasaydı ama bu, O'nun ve CHP'nin linç edilmeyi hak ettiği anlamına gelmez. Sayın Kılıçdaroğlu'nun, son derece beyefendi, düzgün ve dürüst bir insan olduğunun yakinen şahidiyim. Sayın Kılıçdaroğlu, Türkiye için şans olarak kabul edilmesi gereken bir siyasetçidir; yapılan hakaretler haksızlıktır." dedi.

CHP milletvekili Gaye Usluer ise destek çıkarak, "Burada cinsiyetçi bir yaklaşımla Türkçe'deki bir terimin cinsiyete göre değerlendirilmesi cinsiyete göre adlandırılması zaten normal olmayan durumdur. Bu sözler koruma kollama anlamına gelmektedir, nedir, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tecavüze uğrayan 45 çocuğa karşın bu olayın yaratılmasına neden olan Ensar Vakfının önüne yatmıştır, yatmış mıdır, yatmıştır, nasıl yatmıştır, koruyarak kollayarak yatmıştır." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.