PÖH ve JÖH'ler Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alacak

Doğu ve Güneydoğu’da hendek açan PKK’lı teröristlerin ve evlere kurulan bombalı tuzakların temizlenmesinde büyük rol alan ve deneyim sahibi Polis Özel Harekat (PÖH) timleri ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri Afrin’de de görev yapacak.

PÖH ve JÖH'ler Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alacak
31 Ocak 2018 Çarşamba 15:45

Türk Silahlı Kuvvetlerince terör yapılanmalarına yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı 12. gününde. Belirli hedeflerin ele geçirilmesinin ardından meskun mahal operasyonu için ikinci aşamaya geçildi.

Mehmetçik, Afrin merkezde sivil halkın evlerini ele geçirerek buralarda tuzaklama ve mühimmat yığınağı yapan teröristlerin temizlenmesi için adım adım ilerleyerek hain tuzakları da bertaraf edecek.

Sur, Cizre, Silopi’de benzer taktiği uygulayan PKK’yı omuz omuza hendeğe gömen PÖH ve JÖH'lere “hazır ol” emri verildi.  Hız kazanan kara harekatı kapsamında Afrin’de ilk meskûn mahal operasyonunun Raco beldesinde başlayacağı, operasyonlarının başlaması durumunda JÖH ve PÖH’lerin de TSK’nın özel kuvvetleriyle birlikte görev alacağı bildirildi. Önümüzdeki süreçte PÖH’ler ve JÖH'ler sınır ötesi görevine gidecek.

Timler, özellikle Diyarbakır’ın Sur, Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK’ya karşı mücadele yürütmüş deneyimli PÖH’lerden oluşturuluyor. 4 bine yakın polis bu bölgede yeni dönüşümü sağlayacak. Tecrübe sahibi olan JÖH ve PÖH timleri sınır ötesinde meskun mahal eğitimi verecek. Teröristlerin taktiklerini iyi bilen, tuzaklara karşı taktik geliştiren timler bölgede sivil kaybının yaşanmasının da önüne geçecek. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.