PKK’dan kaçan 100 kişi 'Türkiye'yle savaşmayız' diyerek TSK'ya teslim oldu

Amerika ve batılı devletlerin PKK’ya silah yardımı yapabilmek için kurdurduğu Suriye Demokratik Güçleri'nde azınlıkta olan Arap unsurlar, "Türkiye ile savaşmayız" diyerek örgütten ayrıldı. 100 kişi TSK'ya teslim oldu.

PKK’dan kaçan 100 kişi 'Türkiye'yle savaşmayız' diyerek TSK'ya teslim oldu
03 Eylül 2016 Cumartesi 22:11

Türkiye ile savaşın baskısını yapan PKK’dan kaçan Liva et Tahrir grubundan 100 kişi, "Türkiye'ye karşı savaşmayız" diyerek örgütten ayrıldı. Grup sınırda TSK'ya teslim oldu.
 
ABD'nin 2015 yılında Suriye'deki PKK'lı teröristlere silah yardımı yapabilmek için kurguladığı Suriye Demokratik Güçleri isimli yapıda çatlak oluştu. Türkiye'nin Fırat Nehri'nin Batı Yakası'nı terör unsurlarından temizlemek için giriştiği Fırat Kalkanı Harekatı üzerine, PKK'lı militanların SDG üniformaları giyerek kendilerini deşifre etmek istemesi üzerine SDG içindeki Arap unsurlar hedef olmaktan korkarak başkaldırdı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.