PKK'yı bitirecek 5 madde belli oldu

Terörle mücadelede yeni stratejilerin uygulanacağına dair mesaj veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Stratejimiz bundan sonra bu olmayacak' demişti. Terörle mücadelede 5 madde belirlendi.

PKK'yı bitirecek 5 madde belli oldu
16 Ekim 2016 Pazar 09:28

9. Avrasya İslam Şurası'nın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin en önemli konularından biri olan terörle mücadeleyi yeni stratejiler ile ilgili mesaj vermişti.

“Stratejimiz bundan sonra bu olmayacak. Daha farklı bir stratejiyle terörle mücadele üzerine gideceğiz” diye mesaj veren Erdoğan, teröre mücadelede yeni adımlar atlacağına vurgu yapmıştı. PKK ile verilen mücadele uygulanacak olan 5 madde belirlendi.

AK Partili yöneticilerinde şehit edilmesi sonrası belirlen yeni stratejilerden kamusal iradenin terörle mücadelede etkin olarak kullanılması planlanırken sınır öteside yeni maddelerin içerisinde yer aldı.


30 yıllık terörle mücadeledeki tecrübelerle belirlenen yeni stratejide 5 maddelik model şöyle:

1- Sivil toplum içine yuvalanmış unsurlarla mücadele.

2- Halkın içine gizlenmiş, örgüte lojistik ve istihbari destek veren kripto unsurlarla mücadele.

3- Belediyeler ve kamu kurumları içine sızmış unsurlarla mücadele.

4- Teröre, hangi sebeple olursa olsun ekonomik destek verenlerle mücadele.

5- Terör örgütlerine karşı sınır ötesi mücadele.
 

Kaynak: Yeni Şafak

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Allah yardımcınız olsun.