PKK'nın yayın organı Özgür Gündem kapatıldı

FETÖ'ye yönelik operasyonlar devam ederken, diğer taraftan PKK'ya yönelik operasyonlar da hız kesmeden sürüyor. PKK'nın yayın organı Özgür Gündem Gazetesi, İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi kararı ile kapatıldı.

PKK'nın yayın organı Özgür Gündem kapatıldı
16 Ağustos 2016 Salı 14:22

Terör örgütü PKK'nın sözcülüğünü yapan Özgür Gündem isimli gazete kapatıldı. İstanbul 8. Sulh Ceza MAhkemesi tarafından verilen karar ile PKK yayın organı Özgür Gündem gazetesi geçici olarak kapatıldı. KApatma kararında; "Özgür Gündem isimli gazetenin sürekli PKK terör örgütü propagandası yaptığı" gerekçesiyle kapatıldığı ifade edildi.

Karar yazısında şu ifadeler yer verildi;

"Özgür Gündem isimli gazetenin sürekli PKK terör örgütü propagandası yaptığı ve silahlı terör örgütünün yayın organı gibi hareket ettiği iddiası ile yetkilileri hakkında TCK'nın 302/1, 314/2, 220/1,2,8 3713 sayılı yasanın 7/2 maddeleri uyarınca soruşturmaya başlanıldığı anlaşılmış olmakla, anılan gazetenin TC Anayasasının 28. maddesinin son fıkrası uyarınca geçici olarak kapatılmasına karar verildi."

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliğinden istifa eden Can Dündar, Özgür Gündem için yapılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasında nöbet devralmıştı. Şuan Yurt dışında bulunan Can Dündar, OHAL kaldırıldıktan sonra Türkiye'ye döneceğini ifade etmişti. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.