PKK'nın sözde Balkanlar sorumlusu Mecit Gümüş öldü

20 yıl kırmızı bültenle aranan PKK'nın sözde Balkanlar sorumlusu Mecit Gümüş, Kandil'de öldü.

PKK'nın sözde Balkanlar sorumlusu Mecit Gümüş öldü
30 Ağustos 2016 Salı 09:04

PKK'nın sözde Balkanlar sorumlusu Mecit Gümüş öldü. PKK'nın karakutusu olarakta bilinen Gümüş, Rusya'da MİT'in verdiği talimat ile bulunmasından sonra 22 yıl hapse çarptırılmıştı. Sık sık rahatsızlanması nedeniyle tahliye edilen Gümüş, Kandil'de öldü.

20 yıl kırmızı bültenle arandı

20 yıl kırmızı bültenle aranan terör örgütünün Balkanlar sorumlusu Gümüş, MİT'in Rusya Gizli Servisi'ne koordinatlarını vermesi sonucunda Rusya'da sahte pasaport ile dolaşırken yakalandı. Türkiye'nin diplomatik girişimleri sonrasında 14 Temmuz 2011 yılında iadesi yapılan terörist Gümüş,  Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yagılanmasından sonra  22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Sık sık rahatsızlanması nedeniyle tahliye edildi

Cezaevinde sık sık Akciğer ve solunum yetmezliği rahatsızlığından dolayı hastalanan Gümüş için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na yapılan başvuruldu. Teröristin  cezaevi koşullarında kalmasının uygun olmadığı yönünde rapor verilince 1 yıl önce tedavi olabilmesi için tahliye edildi.

Cenazesine üst düzey teröristler katıldı

Tahliye edilen terörist Gümüş tedavi yerine Kandil'e giderek örgüte katıldı. Rahatsızlığından dolayı Irak'ın Süleymaniye kentindeki tam teşekküllü bir hastanede tedavi altına alınan Gümüş 22 Ağustos'ta öldü. Terörist Gümüş, kendi vasiyeti üzerine Kandil Dağı'nda sözde üst düzey teröristlerin de katıldığı törenle toprağa verildi.


Etiketler; #PKK
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.