Pasaportlarda parmak izi dönemi bugün başlıyor

Vizesiz seyahat için yeni pasaportların dönemi bugünden itibaren başlayacak. Anlaşma şartlarından biri olması nedeniyle hazırlanan pasaportların çiplerinde parmak izi verileri yer alacak.

Pasaportlarda parmak izi dönemi bugün başlıyor
01 Kasım 2016 Salı 08:35

Pasaportlarda parmak izi dönemi 1 Kasım yani bugün itibari ile başlayacak. Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki anlaşma için hazırlanan pasaportların çiplerinde parmak izi verileri yer alıyor. Ayrıca pasaport çiplerinde kişiye ait ad, soyad, doğum yeri-tarihi, uyruk, kimlik ve pasaport numarası, cinsiyet gibi kişisel veriler de bulunacak.

İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgilere göre Vizesiz seyahat anlaşmasındaki şartlardan biride AB uyumlu pasaport. Bu nedenle pasaportta bir yeniliğe gidilerek çiplerinde parmak izi verileri içeren pasaportlar hazırlandı. Yeni pasaportlar 1 Kasım'dan itibaren verilmeye başlanacak.

Mevcut pasaportların içerisinde parmak izi verilerinin olmaması nedeniyle AB ile anlaşma şartlarını yerine getirilmek için yapılan pasaport uygulamasında yenilik hazırlıkları Emniyet Genel Müdürlüğü Pasaport ve Güvenli Belge Daire Başkanlığı tarafından 1 Haziran'da tamamlanmıştı. Ancak mevcut pasaportların elde bulunması nedeniyle bu yenilik 1 Kasım'a kadar bekletildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.