Otobüs şoförüne yumruklu saldırı kamerada, kanlar içinde kaldı

Kocaeli'deki bir halk otobüsünde yaşanan korkunç olay gündem yarattı. Gültepe Mahallesi'nde meydana gelen olayda iddiaya göre kendisini beklediği durakta geç fark eden otobüs şoförüne sinirlenen bir yolcu, yumruklarla saldırdı. Şoför "Kurban olayım canım benim" diyerek dil dökse de saldırıya uğramaktan kurtulamadı. Darp anı kameraya yansırken, şoförün yüzünün kanlar içinde kaldığı görüldü. Öte yandan şoföre saldıran E.B. yakalanarak tutuklandı.

Otobüs şoförüne yumruklu saldırı kamerada, kanlar içinde kaldı
Kamusaati
Kamusaati
17 Ocak 2023 Salı 22:25

Halk otobüs şoförünün yolcu tarafından uğradığı saldırı kameraya yansıdı. Kocaeli'deki korkunç olay İzmit ilçesi Gültepe Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, E.B. isimli yolcu İzmit Orduevi durağında fark edilmeyince, sinirlendi. Cengiz Yeler’in kullandığı özel halk otobüsüne binen E.B., ineceği durağa gelince, sürücüyü tehdit ederek araçtan inmesini söyledi.

OTOBÜS ŞOFÖRÜNE SALDIRDI

Bu sırada otobüs şoförü Yeler ise durumu alttan almaya çalıştı. Çevredeki vatandaşların müdahalesiyle otobüsten indirilen E.B. aracın kapılarını zorla açarak Yeler’e saldırdı.

KANLAR İÇİNDE KALDI

Otobüs şoförü kanlar içinde kalırken saldırgan vatandaşların müdahalesiyle bölgeden uzaklaştırıldı. Dehşeti yaşayan otobüs şoförü ise o anları anlattı. Otobüs şoförü Yeler, durumu alttan almaya çalışsa da saldırgan tarafından darp ve küfürlere maruz kaldığını aktardı.

"ÖLDÜRÜLESİYE BİR DARP İLE KARŞI KARŞIYA KALMIŞTIR"

Olay sebebiyle bir araya gelen otobüs ve minibüs şoförleri saldırıyı kınadı. Olay sebebiyle açıklama yapan Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, “Dün istenmeyen çok büyük bir olay gerçekleşti. Sabahın 05.00’ından gece yarılarına kadar kamu görevini yerine getirmeye çalışan ve dünyanın en riskli görevini yerine getiren şoför arkadaşlarımıza istenmeyen bazı mahallelerde darp olayı yaşanmaktadır. Dün arkadaşımız hiçbir suçu yokken ciddi anlamda, öldürülesiye bir darp ile karşı karşıya kalmıştır. Bizim amacımız insanları bir yerden belli bir yere götürmek. Yapılan bu olayı şiddetle kınıyoruz. Arkadaşımızın arkasındayız. Bizim amacımız evimize ekmek götürmek. Bu zor şartlarda yaptığımız görevin karşılığı bu olmamalıydı” dedi.

"DEVAM EDERSE BİZ O BÖLGELERDEN ARAÇLARIMIZI ÇEKECEĞİZ”

İzmit Şehiriçi Minibüs ve Otobüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Niyazi Yağız ise, “Vahşice yapılan bu olayı kınıyoruz. Biz şoförler hizmet için yolda. Sabahın en erken saatlerinden en geç saatlerinde kadar. Biz şoförlerimizi oraya birileri darp etsin diye göndermiyoruz. Bu süreci takip edeceğiz. Sonuna kadar şoförlerimizin arkasındayız. Bu ilk değil, son olmasını bekliyoruz. Aksi takdirde bu olaylar devam ederse biz o bölgelerden araçlarımızı çekeceğiz” diye konuştu.

"VATANDAŞLARIN BU OLAYLAR KARŞISINDA BİZLERE YARDIMCISI OLMASINI BEKLİYORUZ"

Kocaeli Toplu Taşıma Kooperatifleri Birliği Başkanı Mehmet Yaşar, “Emekçi arkadaşlarımız evlerine ekmek götürmek için çalışıyorlar. Bunu tüm topluma mal edemeyiz. Bazı bozuk arkadaşlar çıkabiliyor. Bunların önüne geçmemiz lazım. Bunların emniyetini sağlamalıyız. Bu olayı kooperatifler birliği olarak sonuna kadar takip edeceğiz. Bütün vatandaşların bu olaylar karşısında bizlere yardımcısı olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

"'FELEĞİ GELSE BEN KART BASMAM’ DEDİ"

Saldırıya uğrayan şoför Cengiz Yeler, “Şoför olarak bu tür olayları hep alttan aldım, ‘yolcudur’ dedim.

Kanunen ne gerekiyorsa elimden geleni yapacağım, şikayetçiyim. Öncesinde Orduevi bölgesinde arabama vurdu. Ben de durup hayırdır diye sordum. 'Beni neden arabaya almadın' dedi. Ben de elini kaldırmadığını, elini kaldırsaydı alacağımı söyledim. Küfretti, kart basmasını söyledim ancak basmadı. ‘Feleği gelse ben kart basmam’ dedi. Gideceği durağa kadar gittik. Bana arabadan inmemi söyledi ancak ben inmedim. Adımız lekelensin istemedim" ifadelerini kullandı.

GÖZALTINA ALINIP, TUTUKLANDI

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Gültepe Mahallesi'nde sefer yapan halk otobüsünün sürücüsü Cengiz Yeler'e karşı kasten yaralama eylemini gerçekleştiren E.B'yi yakalamak için çalışma başlatıldı.

Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, adresi belirlenen E.B. İzmit’te gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli, İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerince adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusu tamamlanan şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe "kasten yaralama" suçundan tutuklandı.


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yalcin Aslan - 1 yıl önce
Bunun gibileri toplumdan uzak tutacaksin verecen bi 5!!10 yil kalsin icerde insanliktan nasibini almamis bobasi yasinda adama saldiriyor millette bakitor cok yazik yaqqq
Avatar
Nihat turgut - 1 yıl önce
Geçmiş.olsun ALLAH acil şifalar versin bende senin gibi şofördim,maalesef bunun gibilere çok var kanun hükmünde bunlara adli kontrol le serbest bırakıldı lar emekli oldum hala korkuyorum keşke şikayetçi olmasaydım
Avatar
Ebubekir Erdoğan - 1 yıl önce
İnş hakettigi cezayı alır
Avatar
ömer altın - 1 yıl önce
bence tüm gençliği güzel çağları geçene kadar içerde kalsın
Avatar
Mustafa bahçebaşı - 1 yıl önce
Şok oldum bu kişi oan elime geçse parçalarım burası dağ başımı
Avatar
Harun - 1 yıl önce
Orda o pici araya almayıp dovmeyen elini kırıp gotune sokmayan erkek yolcular adam diye gezmeyin ortalikta
Avatar
Alırıza - 1 yıl önce
İşalah 20 yıl yatar akılanır adama çok kötu saldırdı aslın da şöförlere sılah yada sopa olacak kendılerımi kofusun
Avatar
Mustafa Kepek - 1 yıl önce
Kanunlar kanun değil. Devlet divlet değil. İnsanlar insan değil.