Osmanlı haremindeki cariyelerin güzellik sırları

Güzellik yüzyıllar önce de en az bugünkü kadar önemli bir konuydu. Peki haremdeki kadınlar neden bu kadar güzeldi? Güzelliklerini neye borçluydular? İşte bu soruların cevapları Beyaz tenin sırrı limon mu?

Osmanlı haremindeki cariyelerin güzellik sırları
Kamusaati
Kamusaati
22 Şubat 2021 Pazartesi 17:41

1Pasparlak bir ten

Pasparlak bir ten

Günün büyük bölümünü hamamda geçiren kadınlar için en önemli şey kusursuz bir cilde sahip olmak. Bunun uzun saatler keselenip ölü derilerden arınıyorlar. Ciltleri hem daha parlak hem de bebek poposu gibi yumuşak oluyor.

  • 2Beyaz tenin sırrı limon

Beyaz tenin sırrı limon

İçerdiği meyve şekeri ve antiseptik olması sebebiyle limonu yüzlerine sürüyorlar. O dönemde güzel olmanın başlıca koşullarından biri beyaz tenli olmak. Kadınlar ellerine ve yüzlerine beyazlatıcı olarak limon suyu sürüyorlar.

9Pamuk tenli cariyelerin özel karışımı

Pamuk tenli cariyelerin özel karışımı

Bir çay bardağı kabak çekirdeği havanda dövülüyor. Bir su bardağı zeytinyağı ve bir yemek kaşığı gül yağı ekleniyor. Bir hafta kapalı bir cam kavanozda ve serin bir yerde bekletildikten sonra süzülüyor. Bu karışım banyo sonrası tüm vücuda uygulanıyor. Sonuç: pürüzsüz, nemli ve parlak bir cilt.

  • El yapımı masaj yağları

El yapımı masaj yağları

Keselenen ciltleri kuruyup çatlamasın diye kadınlar özel hazırlanmış yağlarla masaj yaptırıyorlar. Zeytinyağının içine atılan gül yapraklarıyla hoş bir yağ elde ediliyor. Bir de susam yağını tercih ediyorlar. Özellikle eller, ayaklar ve tırnaklar bu yağlarla güzelleşirken yüzleri için de badem yağını kullanıyorlar.

11Sağlık ve nem kaynağı kil

 


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.