Ömer Halisdemir’in Heykeli Mersin'de açıldı!

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cuntacılar tarafından şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir’in, Mersin Toroslar Belediyesince Mehmetçik Parkı'na yapılan heykeli törenle açıldı.

Ömer Halisdemir’in Heykeli  Mersin'de açıldı!
31 Ağustos 2016 Çarşamba 22:35

       Toplamda 4.60 metre yüksekliğindeki heykelin açılışı Vali Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile protokol ve vatandaşların katıldığı törenle yapıldı. Heykelin bulunduğu parka, Halisdemir’in memleketi Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu Beldesi’nden getirilen toprak da döküldü. 
       
      Vali Özdemir Çakacak, heykelin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı ruhu olduğu müddetçe, kimsenin milletin başını öne eğemeyeceğini söyledi. Tarihin her döneminde, zor zamanlarda tarihin akışını değiştiren kahramanlar çıktığını ifade eden Çakacak konuşmasa:  

      "Şehidimiz Ömer Halisdemir, 15 Temmuz gecesinde tarihin akışını değiştiren kahramandı. Komutanının 'Darbecileri karargaha sokmayacaksın. Bunun sonunda şehadet var' demesini emir telakki etti ve gereğini yaptı. İşte Çanakkale ruhu, Kurtuluş Savaşı ruhu budur. Biz böyle kahramanlara sahip olduğumuz müddetçe bu milletin başını kimse asla öne eğemez" sözleriyle devam etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.