Okullar ne zaman tatil olacak kasım 2019

2019 ilk ara tatili ne zaman,yeni düzenlemeye göre okullar ne zaman tatil oluyor, kasım ayındaki okul tatili, Kasım ara tatilinde öğretmenler okula gidecek mi gibi , şubat yarıyıl tatili ne zaman,okullar ne zaman kapanacak 2020, 2019 yılı ara tatillerinde öğrenciler ne yapabilir,soruların yanıtları haberimizde

Okullar ne zaman tatil olacak kasım 2019
04 Kasım 2019 Pazartesi 12:04

Milli eğitim bakanlığı bu yıl yaptığı yeni düzenleme ile birçok velinin ve öğrencinin kafası karışmış durumda.Öğrencilere daha konforlu ve rahat bir eğitim verme hedefi ile bu yıl yani 2019-2020 eğitim döneminde 2 defa ara tatil uygulaması yapılacak.

2019 ilk ara tatili hangi gün başlayacak?

18 KASIM 2019 PAZARTESİ

2019 ilk ara tatili hangi gün sona eriyor?

22 KASIM 2019 CUMA

Normalde 5 günlük olan kasım ara tatili, haftasonu tatilleri ile birlikte tam 9 gün olacak.Bu sayede öğrenciler 9 günlük uzun bir tatil yapmış olacak!

Bu yıl ki yeni düzenleme ile 2 defa ara tatil uygulaması yapılacak.İlk ara tatili yukarıda belirttik.İkinci ara tatil ise 2020 Nisan ayının 6'sında başlayacak ve 10'unda sona erecek.Yani nisan ayında öğrenciler yine 9 günlük uzun bir tatil yapacak.

Liselerde tatil yapacak mı?

Evet tüm öğretim grupları bu ara tatillerden faydalanacak.Hem ilköğretim öğrencileri hem de lise öğrencileri ara tatil yapacaklar.Milli eğitim bakanlığının amacı öğrencilerin eğitime daha çok motive olmaları ve okulun verdiği sorumluluklarının bilincinde olmalarını istemesi.Ancak bu durum çok da öyle olacak gibi değil.Çünkü bir çok aile şimdiden tatil hazırlıklarına başlamış durumda.Tatili bir fırsata döndürmeye çalışan veliler, tatil için kolları sıvadı.Özellikle devlet memuru birçok aile yıllık izinlerini ara tatillerde kullanmak için bir plan yapıyor!

Peki ya öğretmenler ne olacak?

Okulların ara tatile girmesi öğretmenler açısından pek bir önem taşımıyor.Çünkü öğretmenler ara tatiller de yine okula gitmeye devam edecek.Tabi özel durumu olan ya da izinli öğretmenlerin haricinde.Peki öğretmenler, öğrencileri yokken okulda ne yapacaklar? Öğretmenler normalde yaz tatili girdiğinde de 1 temmuza kadar yine okula gidiyorlar.Milli eğitim bakanlığının kendine verdiği görevleri yerine getiriyorlar.Öğretmenler bir bakıma buna Seminer diyorlar.Çünkü kendilerini geliştirmeleri için bir nevi eğitimde oluyorlar.Kısacası ara tatillerde öğretmenler okula devam edecekler ve MEB'in verdiği görevlerine devam edecekler.

Okulda çalışan memur, hizmetliye tatil varmı?

Hayır, onlarda yine öğretmenler gibi okula devam edecekler.Ancak bu durum okul okul, bölge bölge değişebilir.Kimi okulların öğrenci ve öğretmen sayısı az olduğu için okul yönetimi, bu memurları izinli sayabilirler.

Ocakta yarıyıl tatili olacak mı?

Elbette! Velilerin ve öğrencilerin aklını yeni gelen yönetmelik biraz karıştırıyor.Hatta ara tatiller geldiği için yarıyıl tatili ve yaz tatilinin kaldırıldığını düşünen insanlar bile var.Böyle bir durum söz konusu değildir.Bu yıl sadece 2 ara tatil olacak. Zaten geçen yıl okullar planlanandan 1 hafta geç kapandı.Yine okulların açılması da 1 hafta erken oldu.Yani değişen bir şey yok.

Ocak yarıyıl tatili:

20 OCAK 2020 PAZARTESİ başlıyor

31 OCAK 2020 CUMA sona eriyor

Hafta sonlarını da hesaba kattığımız zaman öğrenciler yine 15 günlük uzun bir tatil yapacaklar.Yani ara tatiller 15 tatil yarıyıl tatiline herhangi bir engel teşkil etmiyor!

Yaz tatilinde bir değişiklik var mı?

Yaz tatilinin kaldırılması ya da kısaltılması gibi bir durum söz konusu değil.Yani öğrenciler yine 3 aya yakın bir zaman tatil yapacaklar.Ancak geçen yıldandan da hatırlayacağınız gibi okullar yine 1 hafta geç tatil olacak ve 1 hafta erken açılacak.Bu sayede dönem içerisinde verilen birer haftalık ara tatillerin açığı kapatılmaya çalışılacak.

19 HAZİRAN 2020 de yaz tatili başlayacak

07 EYLÜL 2020'de yeni öğretim yılı başlayacak

Bu yıl ara tatillerin olması nasıl değerlendiriliyor?

Milli eğitim bakanlığının ilk defa bu öğretim yılında uygulayacak olduğu bu değişiklik, bir çok kesim tarafından olumlu karşılandı.

Öğretmenler için: genel olarak 1 yıl olarak düşündüğümüzde aslında azalan ya da fazla olan bir şey yok.Sonuçta ara tatillerin süresi büyük yaz tatilinden düşülüyor.Öğretmenlerimiz zaten okullar yaz tatiline girse de yine 1 temmuza kadar okulda görevli oluyorlardı.Ara tatillerde öğretmenler özel izinli olmazlarsa okula gitmeye devam ediyorlar.

Öğrenciler için: Öğrenciler her zaman tatili severler tabi ki..Yaz tatilinde uzun bir süre tatil yapmak yerine, eğitime ara verilmesi onlar için güzel bir tatil anlamına geliyor.Bu yüzden öğrenciler açısından ara tatil güzel!

Veliler için: Veliler bu ara tatillerin kendileri için de iyi olduğunu söylüyorlar.Çünkü tüm yapacakları tatili ya da ziyaretlerini hep yaz tatiline ertelemek zorunda kalıyorlardı.Çünkü çocuklarının okuldan geri kalmalarını istemiyorlardı.Şimdi ara tatiller sayesinde, biraz daha rahatlar.

Toplumun hemen hemen her kesimi ara tatillere olumlu bakıyor.Ancak bazı öğretmen ya da veliler, ara tatillerin çocukları okuldan soğutabileceği görüşündeler.Her ne kadar ara tatil diye geçse de öğrenciler haftasonu tatilleri ile birlikte okuldan 9 gün ayrı kalacaklar.Yani hem ara tatiller, yarıyıl tatili, yaz tatili derken, öğrenciler 4 kez okuldan uzaklaşacaklar.

Milli eğitim bakanlığının 2019-2020 öğrenim yılı resmi takvimini daha detaylı incelemek için tıklayınız

Milli eğitim bakanı ZİYA SELÇUK'un açıkladığı ara tatiller bakanlığa göre neyi hedefliyor?

Buradaki asıl hedef, 3 aylık uzun süren bir yaz tatilinin öğrencilerde oluşturabileceği motivasyon kaybını önlemek.Bakanlık bunu öne sürerek, uzun yaz tatilinden 2 hafta aldı ve yıl içerisine dağıttı.Ancak kamusaati.com olarak bizim görüşümüz bu sürenin daha da uzatılması yönünde olacak.Çünkü öğrenciler yaz tatilinde yine 11 hafta okuldan ayrı kalıyorlar.Sadece 2 hafta kısaltmak ile bu sorun çözülmez.Mesela yaz tatilini 45 güne düşürüp, ara tatil sayısını 3e çıkarabilirsiniz.Ayrıca yaz tatilinden kalan diğer günleri ise yarıyıl tatiline ekleyebilirsiniz.Hem öğrencilerin hem de öğretmenleri eksikliklerini giderebilmesi için bu çok daha doğru olacaktır

2019-2020 ara tatillerini öğrenciler nasıl değerlendirebilir?

İlk defa bu yıl uygulanacak olan ara tatillerinin asıl amacını yukarıda yazdık.Amaç öğrencilerin eğitimleri sırasındaki eksiklerini gidermeleri için yapılıyor bu ara tatiller.Ancak ne öğrenciler ne de veliler bu olaya doğru bakamıyor.Çünkü her kesim için ara tatiller, bir dinlenme veya tatil fırsatı.Ancak öğrencilere önerimiz, ara tatilleri eğitimlerine mental olarak hazırlanmaları yönünde olacaktır.

* Ara tatilde mutlaka kitap okuyun,

* Derslerinizdeki başarısızlıkları değerlendirin

* Başarısız olduğunuz konuları gözden geçirin

* Hedefte bir sınav var ise ona çalışın

* Ara tatilde öğretmenler okulda olacaklar, onlarla özel olarak çalışabilir,sorularınız var ise okula gidip sorun

*Muzik dinleyin ve okula kendinizi yeni bir öğretim yılına başlayacak gibi hazırlayın

Öğrenci ve öğretmenleri ara tatilin haricinde birçok resmi tatilde bekliyor!

2019-2020 yılı tatilleri ile ilgili çok konuşulacak.Gerçekten bu yıl çok tatil yapacağız.Çünkü 2019-2020 resmi tatil günleri bunu bize gösteriyor.İşte 2019-2020 resmi tatil günleri:

01 Ocak 2019 Salı Yılbaşı

23 Nisan 2019 Salı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

01 Mayıs 2019 Çarşamba Emek ve Dayanışma Günü

19 Mayıs 2019 Pazar Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

15 Temmuz 2019 Pazartesi Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü

30 Ağustos 2019 Cuma Zafer Bayramı

28 Ekim 2019 Pazartesi Cumhuriyet Bayramı Arefesi

29 Ekim 2019 Salı Cumhuriyet Bayramı

Ramazan Bayramı:

23 Mayıs cumartesi Ramazan Bayramı Arifesi
24 Mayıs pazar Ramazan Bayramı 1.gün
25 Mayıs pazartesi Ramazan Bayramı 2.gün
26 Mayıs salı Ramazan Bayramı 3.gün

Kurban Bayramı:

30 Temmuz perşembe Kurban Bayramı Arifesi
31 Temmuz cuma Kurban Bayramı 1.gün
1 Ağustos cumartesi Kurban Bayramı 2.gün
2 Ağustos pazar Kurban Bayramı 3.gün
3 Ağustos pazartesi Kurban Bayramı 4.gün

Kaynak: www.kamusaati.com


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fadime altiner - 4 yıl önce
Ticaret Meslek lisesinden terk 22 yaşındayım park bahçelerden is istiyorum
Avatar
Fadime altiner - 4 yıl önce
Ticaret Meslek lisesinden terk 22 yaşındayım park bahçelerden is istiyorum