OHAL ilanı ile yurt dışına çıkmak isteyenler ne yapacak?

Olağanüstü hal ilanının gelmesi ile yurt dışına çıkmak isteyen kişilerin merak ettiği soruların yanıtları verildi. İşte yurt dışına çıkmak isteyen adayların yanlarında bulundurması gereken evraklar.

OHAL ilanı ile yurt dışına çıkmak isteyenler ne yapacak?
22 Temmuz 2016 Cuma 16:45

Milli Güvenlik Kurulunun yaptığı toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basın mensuplarına açıklama yaparak ülke genelinde üç ay olağanüstü hal ilan edilmesini uygun gördüklerini ifade etti.

Ertesi gün Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşmeler yapıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi olağanüstü hali kabul ettiklerini belirtirken, Cumhuriyet Halk Partisi ve Halkların Demokrasi Partisi olağanüstü hal ilanının kabul edilemez olduğunu belirtti. Mecliste yapılan oylama sonucu olağanüstü hal ilanı kabul edildi. Peki olağanüstü hal ilanında yurt dışına çıkmak isteyen vatandaşlar ne yapacak?

Yurt Dışına Çıkacaklar Dikkat!

Olağanüstü hal ilanı ile yurt dışına çıkma işlemleri de uzamaya başladı. Bundan sonra ki süreçte yurt dışına çıkmak isteyen adayların evraklarını eksiksiz olarak yanında bulundurması gerekecek.

Havalimanında üstü aranan kişilerden işleri sorulacak ve çalıştıklarına dair bir belge ya da iş yeri sahibi olduklarını kanıtlayacak bir form göstermeleri gerekecek. Öğrencilerin tamamı öğrenci belgelerini yanlarında bulundurmaları zorunlu olacak. Bağkur ve diğer emeklilerin yanlarında bulunduracakları belge de yurt dışına çıkmasına mani bir durum yoktur ibarelerinin belgede yazması gerekecek. Yukarıda sayılmış olan belgelerin eksik olarak havalimanına getirilmesi sonucu kişinin yurt dışına çıkması yasak olacak ve emniyet birimleri buna kesinlikle izin vermeyecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.