ODTÜ, 'Demokrasi Nöbetine' destek olmadı

ODTÜ, gezi olaylarına olan desteğini 'demokrasi nöbeti'nde göstermeyerek ODTÜ Öğrenci Konseyi tarafından yapılan başvuruyu reddetti.

ODTÜ, 'Demokrasi Nöbetine' destek olmadı
22 Temmuz 2016 Cuma 12:41

ODTÜ, 2013 yılında gerçekleşen Gezi Olaylarına verdiği desteği 'Demokrasi nöbeti' için göstermedi. 27 Mayıs'ta iş makinelerininin durdurulması ile başlayan ve yaz boyunca süren Gezi olayları nedeniyle yaz okulundaki sınavları erteleyen ODTÜ bu desteği 'demokrasi nöbeti' için göstermeyerek öğrencilerden gelen sınavların ertelenmesi başvurusunu reddetti.

ODTÜ Öğrenci Konseyi tarafından ODTÜ Rektörlüğüne yapılan başvuruda bu dönemki sınavların ertelenmesini talep etti. 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı çağrıyla milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmak için sokağa dökülenlerden ODTÜ'lü öğrencilerin sınavların ertelenmesi için yaptığı başvuruya red cevabı verildi.


Öğrenci Konseyi tarafından yapılan açıklamada Rektörlüğün berdiği yanıt şöyle duyuruldu:

“TSK’ya sızmış FETÖ/PDY Terör Örgütü’nün darbe girişiminin bastırılmasının ardından Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın “milli irade nöbeti” talimatı doğrultusunda ODTÜ Rektörlüğünden sınavların ertelenmesi talebinde bulunan ODTÜ Öğrenci Konseyi Başkan Vekili Ahmed Emirhan ÖZDEMİR’e, ODTÜ Rektörlüğünden red cevabı verildi”

ODTÜ Öğrenci Konseyi'nin yeni mezun Genel Koordinatörü Resul İnanç Koyuncu tarafından yapılan açıklamada ise “Birlik ve beraberlik içinde ülkemiz kenetlenmiş vaziyetteyken ODTÜ’nün bu tutumunu akla ve izana aykırı bulmamak elde değil. Bunlara ek olarak ODTÜ web sitesi ana sayfasından yayınladığı demokrasi mesajı dışında hiçbir somut eylem gerçekleştirmezken, gezi sürecinde dersleri iptal eden bazı ODTÜ’lü akademisyenlerin varlığı; ODTÜ’nün bu konudaki tutumunun çifte standartlı olduğunu bir kez daha göstermiş oldu” denildi.

Öğrenci Konseyi'nin resmi başvurusu:

"ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE,

“15 Temmuz Cuma günü Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine sızmış FETÖ/PDY terör örgütü mensupları ve emperyalist dış destekçilerinin darbe kalkışması girişiminin; Büyük Türk Milleti’nin iradesi ve devlet organlarının etkin müdahalesi neticesinde başarıyla bastırılmasının ardından Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve Sayın Başbakanımız Binali YILDIRIM’ın talimatları doğrultusunda başlatılan milli iradeye sahip çıkma nöbetleri ve teyakkuz durumu, ikinci bir talimata kadar devam etmektedir. Söz konusu ikinci talimat gelene kadar üniversitemiz yaz okulunda verilmekte olan derslere ait tüm sınav, quiz ve ödev teslimlerinin süresiz bir şekilde tüm öğrencilere ertelenmesi ve yoklama şartlarının kaldırılması elzemdir. Gereğinin ivedilikle yapılmasını saygılarımla arz ederim”.

Ahmed Emirhan ÖZDEMİR
ODTÜ Öğrenci Konseyi Başkan V.                                   
ODTÜ Fen Bilimleri Enstitü Temsilcisi"

Rektörlüğün yaptığı yazılı açıklama:



Kaynak: Haber7

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.