O Çocuklar Toprağa Verildi

Avrupa'ya kaçak yollardan geçmeye çalışırken yaşamlarını yitiren Aylan, Galip ve Reyhan Kurdi Kobani'de toprağa verildi.

O Çocuklar Toprağa Verildi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Savaş koşullarından kaçarak batıya geçmeye çalışan Suriyeli bir aile Ege kaderlerini paylaşan 9 kişiyle birlikte sulara gömülmüştü. Kıyıya vuran çocuk fotoğrafıyla dünyanın tanıdığı Aylan ve Galip ile anneleri Reyhan Kobani'de düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi.

Ölümleriyle bir anda tüm dünyanın dikkatini mülteci sorunlarına çeken çocukları sosyal medyada ve internette yayınlanan fotoğraflarıyla tanıyan bazı kişiler de cenazeye katılmak için Türkiye'den Kobani'ye geçti. 

Faciadan sağ kurtulan Zahim Kurdi yakınları tarafından teselli etmeye çalışılırken Kobani'liler de düzenlenen cenazeye katıldı.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.