Numan Kurtulmuş'tan Musul operasyonu açıklaması

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinde Türkiye'nin milli menfaatleri için siyaset anlayışımızı değiştirmemiz gerektiğini belirterek, Musul operasyonu hakkında da ''Musul'dan DAEŞ'i çıkaralım ama Musul'dan DAEŞ'i çıkarırken, PYD'yi yerleştirmeyelim.'' dedi.

Numan Kurtulmuş'tan Musul operasyonu açıklaması
06 Aralık 2016 Salı 22:04

''15 TEMMUZ İHANETİNE KARŞI MÜCADELEMİZ SÜRECEK''

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinde 15 Temmuz şehitlerine Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek konuşmasına başladı. Kurtulmuş, Türkiye topraklarının tarihi boyunca çok büyük ihanetler gördüğünü belirterek, 15 Temmuz'un Türkiye'nin karşılaştığı ihanetin Anadolu topraklarının gördüğü en büyük ihanet olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, "Bu ihanete karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecektir. 15 Temmuz gecesi hemen 20 metre ötesine bombalar düşerken Meclis çalışmalarını Meclisi açık tutarak sürdüren tüm partilerden değerli arkadaşlarımıza, yaklaşık 150 milletvekili arkadaşımıza teşekkürü bir borç biliyorum. O geceden başlayan mücadele kararlılıkla sonuna kadar devam edecektir, bu mücadelede hepimizin ortak bir noktada durması, hepimizin milletimizin geleceği, istiklali, istikbali ile ilgili milli duruş sergilemekte ortaklaşmamız, 15 Temmuz darbecilerine karşı verilecek en büyük cevaptır. Öncelikle milletin karar mercii olan Türkiye Büyük Millet Meclisi özelinde Türkiye siyaseti genelinde yeni bir dil, söylem, üslup geliştirmek ve bunun üzerinden Türkiye'nin milli menfaatlerini korumak zorundayız" ifadelerini kullandı.

"DAEŞ'İ ÇIKARALIM AMA PYD'Yİ YERLEŞTİRMEYELİM"

Kurtulmuş, insanların kendi bölgelerine yerleşmesi gerektiğini söylerken, "Musul'dan DAEŞ'i çıkaralım ama Musul'dan DAEŞ'i çıkarırken, PYD'yi yerleştirmeyelim. Bütün şehirler, şehirlerin halkı tarafından DAEŞ'ten kurtulsun, uluslararası camia destek verecekse yerel halka versin, o bölgenin insanları kendi şehirlerine yerleşsinler. Cerablus örneği, başarılı bir örnektir ve Cerablus'a 45 bin Cerabluslu gelmiş, sonra oturmuştur. Suriye ve Irak'taki savaş ortamını büyük siyasi istikrarsızlığın ortadan kaldırılmasının ilk adımı Suriye'de sağlanacak bir barıştır" şeklinde konuştu.

Anayasa değişikliğine ilişkin olarak Kurtulmuş, "Anayasa değişikliği konusunda kapsamlı bir anayasa reformu yapacak imkanı bulalım. Ancak başından beri iki teklif hazırladık. Bunlardan biri tam bir reform mahiyetinde anayasa değişikliği bir diğeri başkanlık sistemi, cumhurbaşkanlığı sistemi geçişi sağlayacak bir anayasal değişiklik. AK Parti olarak, iktidar partisi olarak Parlamento'da anayasa değişikliği yapacak çoğunluğa sahip değiliz. Milliyetçi Hareket Partisi'nin başından beri ortaya koyduğu tavırda karşılıklı olarak müzakereler açık, şeffaf biçimde yapıldı, belli bir noktaya gelindi. Dolayısıyla inşallah önümüzdeki en kısa süre içinde ilgili anayasa, kısıtlı anayasa değişiklik paketi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelecek, arkasında 367'yi bulur, 330'u bulursa referandumla karşı karşıya kalacağız" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.