Numan Kurtulmuş'tan flaş Katar açıklaması: Türkiye'yi...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'ndeki kabulde Katar krizi için "Türkiye'yi de  birinci derecede etkiliyor." dedi.

Numan Kurtulmuş'tan flaş Katar açıklaması: Türkiye'yi...
07 Haziran 2017 Çarşamba 13:35

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'nde, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı  Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Başbakanlık Divanı heyetini kabul etti.

Kabulde konuşan Kurtulmuş, dünyanın en önemli konuları arasında yer alan Katar krizine de değindi. Kurtulmuş, Türkiye ile ilgili gözlemleri yerinde  gerçekleştirmek, Türkiye'deki gelişmeler hakkında bilgi almak için AGİTPA  heyetinin ülkede bulunduğunu söyledi.

Her türlü sorusunu  cevaplamaya ve her türlü meseleyi açıkça tartışmaya hazır olduklarını dile  getiren Kurtulmuş, şunları söyledi:

 "Özellikle geçen sene karşılaşmış olduğumuz 15 Temmuz darbe girişimine  karşı milletçe ve devletin bütün organlarıyla ortaya konulmuş olan büyük direniş,  sadece Türkiye tarihi bakımından değil, dünyadaki demokrasi tarihi bakımından  fevkalade önemlidir. Bu süreçten sonraki gelişmelerde de Türkiye, kendisini,  demokrasisini, halkını koruyacak tedbirleri almak durumundadır. Yine aynı şekilde  bölgede Suriye ve Irak başta olmak üzere ortaya çıkan politik türbülansların  içerisinde de Türkiye, ciddi bir şekilde mücadele vermektedir.

Türkiye, eş zamanlı olarak dünyadaki bütün terör örgütlerinin muhatabı olan bir ülkedir. İçeride PKK, hemen sınırlarımızın dışında PYD ve YPG, aynı  şekilde uluslararası eli kanlı bir terör örgütü olan DEAŞ, DHKP/C gibi farklı  politik oryantasyonlardaki terör örgütleri Türkiye'ye karşı tam manasıyla harp  etmektedir. Buna karşı da Türkiye, son bir yılda terörü bir bağımsızlık  mücadelesi olarak görüp, terörle her alanda bağımsızlık mücadelesini sürdürüyor.  Ümit ediyoruz ki en kısa zamanda da Türkiye bu terör örgütlerinin hepsine diz  çöktürecektir.

Yine bölgedeki her türlü gerilim, en son  Katar ve Suudi Arabistan arasında ortaya çıkan bu gerilimler, Türkiye'yi de  birinci derecede etkiliyor. Son derece hassas bir şekilde bütün olayları takip  ediyoruz. Bizim bölgedeki bütün olaylara yaklaşımımızın ana ekseni bölgede  halkların yönetim ve karar süreçlerine katılmasını artırmak, demokratik  süreçlerin kuvvetlenmesini temin etmek ve istikrarı sağlamak için farklı  toplumsal kesimlerin hepsinin süreçlerin içerisinde olduğu bir bölgeyi  kurmaktır."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.