Numan Kurtulmuş'dan Moodys'e sert tepki

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı.

Numan Kurtulmuş'dan Moodys'e sert tepki
26 Eylül 2016 Pazartesi 13:32

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı.Toplantıda, başta terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonlar olmak üzere FETÖ ile mücadele ve Fırat Kalkanı operasyonu masaya yatırıldı. 

Toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yapıyor.Kurtulmuş, Türkiye'nin AB ile yeni fasıllar açılmasından yana olduğunu dile getirdi. Avrupa'daki gelişmeler ışığında Balkanlar'da artan stresin görmezden gelinemeyeceğini dile getiren Kurtulmuş, "Bosna'nın Avrupa Birliği sürecini destekliyoruz" ifadelerini kullandı. Adalet Bakanı Bozdağ'ın Bakanlar Kurulu toplantısında bir sunum yaptığını belirten Kurtulmuş, "Ceza muhakemeleri kanunuyla ilgili önemli değişiklikler olacağını" açıkladı.

Kredi derecelindirme kuruluşu Moody's'in kararına sert tepki gösteren  Kurtulmuş;
''Moody's, cuma günü Türkiye'nin kredi notunu indirdi ve durağana çevirdi. Bu değerlendirme tamamen siyasidir. Bizim anlamakta zorluk çektiğimiz nokta şu: İki günde analizler nasıl değişti? Ekonomik tedbirleri sürekli alıyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki en sıkıntılı gün 18 Temmuz'du. 

Türkiye'nin ekonomisinin iyi yönetilmesi ve milletimizin elindeki dövizi bozdurup Türk Lirasına geçmesiyle beraber ekonomimiz yolundan sapmamıştır. Türkiye ekonomisi yoluna emin adımlarla ilerliyor. İşimiz daha fazla üretmektir. Negatif bir açıklamanın sayın Cumhurbaşkanımız'ın önemli yatırımcılarla görüşmenin ardından yapılması da çok manidardır. Üst akıl ekonomiyi kötülüyor. Bu algı operasyonu da diğerleri gibi çökecektir. Bizler ekonomimizi bir derecelendirme kuruluşuyla yol yürümeyiz.''şeklinde konuşarak tepkisini dillendirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.