NEFES KREDİSİ BAŞVURUSU nasıl yapılır faiz oranları kaç? nefes kresini sadece esnaflar mı alacak?

NEFES KREDİSİ BAŞVURUSU nasıl yapılır faiz oranalrı kaç sadece esnaflar mı alacak? Nefes Kredisi nedir? Nefes Kredisi başvurusu nasıl yapılır? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği üyelerine düşük faizli kredi sağlanmasını hedefleyen Nefes Kredisi yıllık yüzde 7,5 faizle verilecek. Nefes Kredisi başvurusu olumlu sonuçlanan üyeler 2020 yılında anapara ve faiz ödemesi yapmayacak. Peki Nefes Kredisi nedir? Nefes Kredisi başvurusu kimler yapabilir?

NEFES KREDİSİ BAŞVURUSU nasıl yapılır faiz oranları kaç? nefes kresini sadece esnaflar mı alacak?
Kamusaati
Kamusaati
18 Mayıs 2021 Salı 01:44

Milyonlarca kişi merakla ve heyacanla 17 Mayıs Kabine toplantısı kararlarının neler olduğunu araştırmaya başladı. Başkan Erdoğan liderliğinde bugün toplanan Kabine toplantısı sona erdi. 17 Mayıs- 1 Haziran tarihleri arasında geçerli olacak 'kademeli normalleşme' genelgesinin yayınlanmasının ardından gözler Başkan Erdoğan'ın 1 Haziran sonrasında atılacak olan normalleşme adımları hakkında yapacağı açıklamalara çevrildi. Bu kapsamda açıklamada bulunan Başkan Erdoğan yeni sürece ilişkin olarak 'Nefes Kredisi' müjdesini de verdi. Peki, Nefes kredisi kimlere verilecek? Hangi bankalar esnafa faizsiz kredi verecek? Esnaf kredisinden kimler faydalanacak?

Gündemde milyonlarca vatandaş merakla ve heyecanla 17 Mayıs Kabine Toplantısı kararlarının neler olduğunu yoğun bir şekilde araştırıyor. Cumhurbaşkanlığı liderliğinde bugün toplanan 17 Mayıs Kabine Toplantısı'nda alınan yeni kararlar neler? 17 Mayıs- 1 Haziran tarihleri arasında uygulanacak olan 'kademeli normalleşme' genelgesinin yayınlanmasının ardından gözler Başkan Erdoğan'ın açıklamalarına çevrildi. Toplantıda kademeli normalleşme ve esnafa destek konuları masaya yatırıldı. Peki, Nefes kredisi kimlere verilecek? Hangi bankalar esnafa faizsiz kredi verecek? Esnaf kredisinden kimler faydalanacak?

NEFES KREDİSİ NEDİR 2021?

Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan ve Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Nefes kredisi kobilere düşük faizli kedi imkanı sunuyor. Nefes Kredisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu ve DenizBank arasında yapılan bir anlaşma ile verilen bir kredidir. Öte yandan bu krediyi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı oda ve borsalara üye olan KOBİ'lere verilmektedir.

NEFES KREDİSİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Bugün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından 1 Haziran 2021 tarihinden sonra alınacak tedbirler merak konusu olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan verdiği müjdeyle Ticari ve KOBİ'lerin yüzünü güldürdü. Yeniden Nefes Kredisi verileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, net bir tarih vermedi. İlerleyen süreçte açıklanan tarihe haberimizde yer verilecektir.

NEFES KREDİSİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Bankamızın Kurumsal, Ticari ve KOBİ segmentleri içerisinde yer alan TOBB Üyesi; Ticaret Odası, Sanayi Odası, Deniz Ticaret Odası ve Ticaret Borsası Üyeleri.

 

ESNAFA 3 BİN TL VE 5 BİN TL HİBE DESTEĞİ!

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan esnafa yönelik yeni kararları açıkladı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"1 milyon 200 bin vatandaşımız esnafa verdiğimiz destekten yararlandı. Kısa çalışma ödeneğinden 3 milyon, işsizlik ödemesinden 1 milyonun üzerinde vatandaşımız faydalanmıştır. Bu desteklerin tutarı şimdiden 50 milyar lirayı bulmuştur. 5 milyonun üzerinde haneye nakit yardımı yaptık. Tüm bu nakdi ödemelerin tutarı 134 milyar TL gerçekleşirken bu rakam hazarin sonu 181 milyar lirayı bulacaktır. Bugüne kadar 206 milyar lirayı bulan borç ertelemenin tutarı yıl sonunda 219 milyar liraya ulaşacaktır.

Bu hibe programıyla işlerine ara vermiş olan esnaflarımıza 2 grup halinde destek olmayı planlıyoruz.

1. grupta kahve kıraathane pastane, internet kafeler vb işletmeler yer almaktadır. Sayıları 235 bine ulaşan işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapacağız.

2. grupta bakım onarım, tamirat, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik, bakırcılar, ayakkabıcılar, konfeksiyonlar vb yer almaktadır. Bu gruba berberler otobüsçüler, pazarcılar dahildir. Toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmeyi kapsayan bu gruba bir defaya mahsus 3 bin lira hibe desteği vereceğiz.

NEFES KREDİSİ NEDİR?

Nefes Kredisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu ve DenizBank arasında yapılan bir anlaşma ile verilen bir kredidir. Krediyi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı oda ve borsalara üye olan KOBİ'lere verilmektedir.

NEFES KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

25 milyon liranın altında olan küçük işletmeler üye oldukları oda ve borsalardan alacakları üyelik belgesiyle Denizbank şubelerine başvuru yapabilecekler.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ‘Nefes Kredisi' uygulamasının yeniden devreye alınacağını söyledi. Başkan Hisarcıklıoğlu 2020 yılında anapara ödemesiz yıllık yüzde 7,5 faizle verilecek kredi hakkında şunları söyledi:

TOBB Nefes Kredisi’nin faizi yıllık yüzde 7,50 olacak. Bir üyemiz azami 100 bin lira kredi kullanabilecek.

Bu tutar illere göre 50 bin ile 100 bin arasında değişebilecek. Bizim için önemli olan kısmı şu; 2020 yılında ne anapara ne faiz ödemesi olmayacak.

Krediyi alan üyemiz 2020 yılı için bankanın yolunu unutacak. Krediyi 2021 yılında 12 eşit taksitte geri ödeyecek.

Kredinin yüzde 80’i Hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak.

İşletmelere 6 milyar TL kadar kredi sağlanması hedefleniyor.

KATILIMCI BANKA DENİZBANK

Denizbank KOBİ’lere düşük faizli kredi sağlamak için hayata geçirilen ‘TOBB Nefes Kredisi’ projesinde katılımcı banka olarak yer aldı. Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, “Bugüne kadar özellikle KOBİ’lere ve küçük esnafa sunduğu destekle, Türkiye’de sürdürülebilir kalkınma ve sosyal dengenin oluşturulması yönünde önemli misyon üstlenmiş bir kurumuz. Bu değerli mirastan aldığımız güçle, yeniden önemli inisiyatif üstlenerek TOBB ve KGF desteği ile, yıllık yüzde 7,5 faiz oranlı ve üst limiti 50.000 ve 100.000 TL arasında değişen “TOBB Nefes Kredisi”ni hayata geçiren banka konumunda yer alıyoruz. Yağmurlu havada şemsiyeyi kapatmıyor, 2020 yılında bir kez daha KOBİ’lerimizin yanında olmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu. Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş krediye başvurmak için sadece odaya kayıt belgesi isteneceğini söyledi.


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.