Musul operasyonu saatler sonra başlıyor

Irak Federal Polis Komutanı Korgeneral Rait Şakir Cevdet, Musul'un IŞİD'den kurtarılması operasyonunun önümüzdeki saatlerde başlayacağını açıklarken, operasyonun batıdan başlayacağını söyledi. Kentteki vatandaşlara güvenlik uyarısı yapmak için uçaklardan broşürler atıldı.

Musul operasyonu saatler sonra başlıyor
16 Ekim 2016 Pazar 21:31

Irak Federal Polis Komutanı Korgeneral Rait Şakir Cevdet, "Musul'u kurtarma operasyonu önümüzdeki saatlerde başlayacak" açıklamasında bulunarak, "Operasyon, kentin batı yönünden olacaktır" diye konuştu.

Gazetecilerin, Musul operasyonu ile Havice operasyonlarının eş zamanlı olarak başlayıp başlamayacağı sorusu üzere Cevdet, Musul operasyonu ile Havice operasyonunun ayrı ayrı planlar olduğunu ve eş zamanlı olmayacağını ifade etti.

ÇOK YAKINDA GÜZEL HABERLER ALACAKSINIZ

Korgeneral Cevdet, Musul ile ilgili çok yakında güzel haberler alacaksınız" derken, Irak Hava Kuvvetleri, Musul halkının güvenliği adına, IŞİD'e yakın bölgelerden uzak durmaları için havadan on binlerce broşür attı.

GAZETECİLER CEPHEYE ALINIYOR

Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul kentinin kurtarılması operasyonunu takip etmek için bölgeye gelen yüzlerce gazeteci, cepheye alınmaya başlandı.

AA'nın haberine göre Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden gelen gazeteciler, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentine 40 kilometre mesafede bulunan Musul'un güneydoğusundaki Peşmerge'nin Hazır Cephesi'ne alınıyor.

Başlamak üzere olan operasyonun takip edilebilmesi için gazetecilerin, Peşmergelerin kontrolünde, Musul'un diğer cephelerine sevk edileceği aktarıldı.

HAZIR'DAN GÖRÜNTÜYE İZİN YOK

Operasyonu yakından takip edecek gazetecilerin, güvenlik ve askeri planın gizliliği gerekçesiyle Peşmergelerin cephe arkasında konuşlandırılacağı kaydedildi.

Musul'un kuzey, doğu ve güney bölgelerinde Peşmerge'nin 5'e yakın cephesi var. Söz konusu bölgelerde Peşmergelerin yanı sıra Irak ordusu, Türk askerleri tarafından eğitilen Ninova Muhafızları da cephelere konuşlanmış durumda.

Hazır Cephesi'ndeki gazetecilerin görüntü almasına izin verilmedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.