Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ndeki yangına soruşturma

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin kundaklanması ile ilgili kamera kayıtları ortaya çıktı. Başlatılan soruşturma kapsamında şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ndeki yangına soruşturma
20 Şubat 2017 Pazartesi 15:58

Gece saatlerinde Müjdat Gezen Sanat Merkezinin giriş kısmında çıkan yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında güvenlik kamerası kayıtlarında yapılan incelemede detaylar ortaya çıktı. Kayıtlara göre, bir kişinin gece saatlerinde sanat merkesine geldiği ve elindeki bidondaki sıvıyı giriş kapısına döktüğü belirlendi. Kapıyı ateşe veren kişinin kaçtığı kayıtlarda görüldü.

Sanat merkezindeki özel güvenlik görevlisi Mahmut Aksu, yangını saat 01.20'de bir ses duyduğunu için kapıyı açtığı sırada gördüğü anlattı. Dışarı çıktığı sırada paçaları tutuşan Aksu, yangını söndürmek için bahçe hortumu söndürmeye çalıştığını söyledi. Aksu'nun haber vermesi ile olay yerine gelen itfaiyeler yangını söndürdü.

Başlatılan soruşturmada kayıtlardaki şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu'nca yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"20.02.2017 tarihinde saat 01.30 sıralarında Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde kimliği belirsiz bir şahıs tarafından yanıcı madde dökülmek suretiyle çıkarılan yangın sonucunda olaya anında müdahale edilerek yangın daha fazla büyümeden kontrol altına alındığı ve binada maddi hasarın meydana geldiği tespit edildi"

Olay yerinden elde edilen kamera görüntülerindeki failin kimlik tespiti ile yakalanmasına yönelik başsavcılığımızca güvenlik güçlerine gerekli talimatlar verilmiş ve geniş kapsamlı soruşturma başlatılmıştır."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.