Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü darbe raporunda

Fetullahçı Terör Örgütü'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunca TBMM'ye sunulan raporda, Muhsin Yazıcıoğlu'nun da yer aldığı görüldü.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü darbe raporunda
14 Temmuz 2017 Cuma 10:41

FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu tarafından TBMM'ye sunulan raporda Helikopter kazasında ölen Muhsin Yazıoğlu'da yer aldı. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen Türkiye gündeminde halen yer alan olayların arkasındakinin FETÖ olduğundan şüphelenilmesinden dolayı raporda "Bu olayların en menfur olanlarından biri de 25 Mart 2009'da helikopter düşmesi sonucu Yazıcıoğlu'nun da aralarında bulunduğu altı kişinin şüpheli ölümüdür" ifadelerine yer verildi.

Raporda "Yazıcıoğlu, Dink cinayeti ile BBP arasında doğrudan ilişki kurma çabalannı önce 'Bizim tarlayı da sürmüşler' diyerek göğüslemiş ve ardından FETÖ'cü çetenin deşifre edilmesi için yoğun bir çaba sarf etmişti. Suikaste uğradığı hafta Dink ailesiyle, Hrant Dink cinayeti konusunda ulaştığı bilgileri paylaşmak için randevulaştığı bilinmektedir. Muhsin Yazıcıoğlu muhtemelen Emniyet içinde FETÖ'cü çetenin kurduğu 'Gladio' tipi bir örgütlenmeyi çözmüştü ve bunu önce Dink ailesi sonra da devletin en üst makamlarıyla paylaşmak üzereydi." denildi.

Ayrıca raporda, Yazıcıoğlu'nun düştüğü helikopterin parçalarını sökenler arasında bulunan Aydın Özsıcak ve Davut Uçum'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'teki oteline baskın yapanlar arasında olmalarının da hassasiyetle araştırılması gerektiği belirtildi.

Kaynak: Yenişafak

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.