MİT, MSB ve Komutanlıklar taşınıyor

Milli İstihbarat (MİT), Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Genelkurmay Bakanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarının şehir dışına taşınma kararı için çalışmalara başlandı. Yeni MİT binasının kaba inşaatı tamamlandı.

MİT, MSB ve Komutanlıklar taşınıyor
04 Ekim 2016 Salı 09:23

15 Temmuz darbe girişimi gecesi sonrasında Milli İstihbarat (MİT), Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Genelkurmay Bakanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarının şehir dışına taşınma kararının hayata geçirilmek için çalışmalara başlandı.

Etimesgut'taki  “güvenlik kampusu”nde toplanacak

MİT için yapılan Ankara Etimesgut ilçesindeki yeni binanın bulunduğu bölge, “güvenlik kampusu” olması kararlaştırılırken Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere, Milli Savunma Bakanlığı ve kuvvet komutanlıkları bu bölgede toplanacak. Böylelikle güvenlik kurumları, tek merkezden faaliyetlerini yürütebilecek.

Etimesgut’taki zırhlı birliklere komşu bölge “güvenlik kampusu” olacak

“Güvenlik kampusu” ise Milli Savunma Bakanlığı’nın başkanlığındaki çalışmaya göre Etimesgut’ta zırhlı birliklere komşu bölge olacak.
Ankara ile ilgili çalışmanın ayrıntıları netleşmeye başladı. Milli Savunma Bakanlığı’nın öncülüğünde yürütülen çalışmaya göre, Etimesgut’ta zırhlı birliklere komşu bölge, “güvenlik kampusu” haline getirilecek.

Kaba inşaat tamamlandı

MİT için yapılan yeni binanın halen çalışmaları sürüyor. Kaba inşaatı biten çalışmanı tamamen tamamlanması ile MİT'in Ankara Yenimahalle'deki binası boşaltılarak taşıma işlemi gerçekleştirilecek. Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ile kuvvet komutanlıkları da bu bölgeye taşınacak.

MSB içinde yeni bina yapılacak

Milli Savunma Bakanlığı için de güvenlik kampüsündeki bölgeye yeni binalar inşa edilerek Genelkurmay Başkanlığı ile Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri komutanlıkları da buraya taşınacak.

Tarihsel binalar korunacak ve kamuya sunulacak

Tarihsel yapıya sahip olan askeri kurum binaları korunarak kamu kurumlarına kullanmaları için sunulacak. İçişleri Bakanlığı bu binalardan bazılarını kullanacak.

TBMM'deki askeri birliklerde taşınabilir

TBMM'deki askeri birliklerin hakkında grup toplantısında “Meclis’in çevresinde askeri birlikler hâlâ duruyor. Bu, Meclis’in sivil görüntüsüne zarar veriyor. Bir kuşatılmışlık algısı yaratıyor” yorumunda bulunan milletvekillerine Başbakan Binali Yıldırım da cevap olarak “Onlara da süreç içinde bakacağız. Uygun bir planlama dahilinde bunların taşınması konusunu da değerlendireceğiz” demişti. TBMM’nin bulunduğu bölgede Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri komutanlıkları ve Genelkurmay Başkanlığı yer alıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
200 kilometre dışında konumlanmış.