Mısır'dan şok açıklama; "Gülen'in iltica talebini değerlendirecek"

FETÖ'nün lideri terörist Fettullah Gülen'in ABD'den kaçabileceği konuşuluyor. Mısır Başbakanı Şerif İsmail, Türkiye'ye iade edilmek istemeyen terörist Gülen'in Mısır'a herhangi bir iltica talebinde bulunmadığını belirtti.

Mısır'dan şok açıklama; "Gülen'in iltica talebini değerlendirecek"
28 Temmuz 2016 Perşembe 14:00

Fettullahçı Terör Örgütü'nün elebaşı ve ABD'de bulunan Fettullah Gülen'in ABD'den başka ülkelere kaçması gündemde. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bugün yaptığı açıklamada terörist Gülen'in Güney Afrika, Mısır, Kanada ve Avusturalya'ya kaçabileceğini ifade etmişti. Konu ile ilgili Mısır Başbakanı Şerif İsmail şok bir açıklama yaptı. Mısır'da darbe ile başa gelen başbakan Şerifi, Fettullah Gülen'in Mısır'a iltica talebinde bulunması halinde bunu değerlendirebileceklerini ifade etti.

Mısır'da Cumhurbaşkanı Mursi'yi hain bir darbe ile deviren ve başa geçen SİSİ ve yönetiminden ok bir açıklama geldi. Fettullah Gülen'in Mısır'a kaçma ihtimalinin olduğu konuşulurken, Mısır Başbakanı Şerif İsmail, Gülen'in iltica talebi ile ilgili açıklama yaptı. Türkiye'nin ısrarla ABD'den iadesini istediği FETÖ lideri Fethullah Gülen'in Mısır'a herhangi bir iltica talebi olmadığı açıklandı. Resmi haber ajansı MENA'da yer alan açıklamaya göre, İsmail talep gelmesi halinde Mısır'ın bunu değerlendireceğini aktardı.

Amerika yönetimine adeta yalvaran Fettullah Gülen, batının istediği herşeyi yaptıklarını belirterek, kendisinin Türkiye'ye iade edilmemesini istemişti. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.