Milyonlarca sürücüye iyi haber: Hız sınırını 1 km aşana ceza yok!

Milyonlarca sürücüye iyi haber: Hız sınırını 1 km aşana ceza yok! Bir kilometrelik hız farkı kalibrasyon ayarı yapılan cihazlarda makul bir sapma payı olarak görülebileceğinden dolayı hız sınırını 1 km aşan sürücüye kesilen idari para cezasının iptali gerekir.

Milyonlarca sürücüye iyi haber: Hız sınırını 1 km aşana ceza yok!
Admin
Admin
27 Şubat 2022 Pazar 11:27

Polatlı Sulh Ceza Hakimliği hız sınırını 1 km aşan sürücüye kesilen cezayı 'kesin' olarak iptal etti. Mahkeme kalibrasyon yapılan cihazlarda 1 km'lik sapmanın makul bir sapma olduğuna değindi.

KALİBRASYONLU CİHAZLAR İÇİN 'MAKUL BİR SAPMA'

Bir kilometrelik hız farkı kalibrasyon ayarı yapılan cihazlarda makul bir sapma payı olarak görülebileceğinden dolayı hız sınırını 1 km aşan sürücüye kesilen idari para cezasının iptali gerekir.

Mahkeme kararında hız sınırının '110 km/h+%10 toleransla 121 km/h olduğu, muterizin ise 122 km hızla radara yakalnadığı, 1 km'lik hız farkının kalibrasyon ayarı yapılan cihazlarda makul bir sapma payı olarak görülebileceği anlaşıldığından' diyerek 7/11/2021 tarihli 314 TL tutarındaki trafik idari para cezası karar tutanağını iptal etmiştir.

'KESİN' OLARAK İPTAL ETTİ

Mahkeme ayrıca "para cezasının miktarı gözetilerek kesin olmak üzere karar verildi. 11/02/2022" ifadeleri ile kesin olarak iptal etmiştir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.