"Midilli İşgal Altında"

Midilli Belediye Başkanı adanın sığınmacılar tarafında işgal altında olduğunu söyledi.

11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Yunistan Midilli Belediye Başkanı Spiros Galinos adalarının işgal altında olduğunu söyleyerek hükumete çağrıda bulundu. 

Geçen hafta yaptığı önlem alınması çağrısını yineleyen Belediye Başkanı aksi halde okulları açmayacaklarını ve önümüzdeki seçimlerde oy kullanmayacaklarını ilan etti. Yunanistan'da okulların bu Cuma açılması beklenirken seçim tarihi de 20 Eylül olarak belirlendi.

Pazar günü adada incelemelerde bulunan Yunanistan'ın Göç Konularından Sorumlu Bakan Vekili Yannis Muzalas adanın kontrol altında olduğunu ancak patlamaya hazır olduğunu ifade etmişti. 

Adadan gelen bilgiler ve Yeni Şafak'ın bölgeden yaptığı haberler de sığınmacıların yerli nüfusu geçtiği ve adanın nerdeyse bir mülteci adasına döndüğü yönünde. Hükumetten yapılan açıklama ise adaya iki gemi göndererek mültecilerin alınmasının önümüzdeki günlerde gerçekleşeceği yönünde oldu.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.