Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Hollanda açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda'nın Viyana sözleşmesini ihlal ettiğini belirterek, hem ahlaki değerlerin hem de hukuki değerlerin çiğnendiğini söyledi.

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Hollanda açıklaması
12 Mart 2017 Pazar 00:49

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Fransa'nın Metz şehirine gitti. , Hollanda ile yaşanan gerilimin ardından açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Maalesef skandal üstüne skandal ve tüm insani değerlerin yok olduğu tablodayız Avrupa'nın göbeğinde. Hollanda'nın yaptığı Viyana sözleşmesine yüzde yüz aykırıdır. Viyana sözleşmesine göre burası bizim toprağımız. Bakanlarımız kısıtlama olmadan girebilir ve çıkabilir."

"Hollanda'nın yaptığı bırakın ahlaki değerleri, hukuku da tamamen çiğnemektir ve Viyana sözleşmesini ihlal etmektir. Bu çok ciddi bir skandaldır. Her istediğimi yaparım anlayışı varsa biz de altında kalmayız. Karşılığını vereceğiz. 2 gün önce ülkesine giden büyükelçinin dönmesini istemediğimizi söyledik."

"Bunlar Avrupa'yı İkinci Dünya Savaşı öncesine tekrar götürüyorlar. Irkçı faşist siyasetçiler sayesinde Avrupa o günlere doğru gidiyor. Ne yapsalar boş. Bu utanç onların yüzünde kalacaktır. Türkiye bunu unutmayacak. Bunlar olsa olsa ikiyüzlü olur. Demokrasiyle falan alakası yok. Bunların insanları nasıl sömürdüklerini biliyoruz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 7 yıl önce
Sadece AB dağılmıyor, hukuki ve demokratik değerleri de dağılıyor.