Mevlüt Çavuşoğlu: 'Astana görüşmelerine ABD'yi davet edeceğiz.'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin Astana'daki Suriye görüşmelerine davet edileceğini açıkladı. Çavuşoğlu, terör örgütü PKK/PYD'yi zirvede isteyen ABD'ye, "Onların amacı Suriye'yi bölmektir. Bu amaçları güden bir terör örgütünün müzakere masasında yeri olamaz. ABD, o zaman DEAŞ'ı da davet etsin. Böyle saçmalık olur mu?" cevabını verdi.

Mevlüt Çavuşoğlu: 'Astana görüşmelerine ABD'yi davet edeceğiz.'
14 Ocak 2017 Cumartesi 18:13

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 9. Büyükelçiler Konferansı'nda basın toplantısı düzenledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, ABD'nin 23 Ocak'ta Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılacak Suriye toplantılarına Türkiye ya da Rusya tarafından resmi olarak davet edilmediğini söylemişti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, başkent Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında, '23 Ocak'ta Astana'da yapılacak Suriye toplantılarına davet edildiniz mi?Görüşmelerde sizin bir rolünüz olacak mı?' sorularına verdiği yanıtta, 'Orada bir rolümüz olacak mı bilmiyorum ve bu konuda sizi görüşmeleri düzenleyen Rusya ve Türkiye'ye yönlendirmek isterim. Biz henüz bir davet almadık.' dedi.

Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner'in, PYD'nin de Suriye'ye ilişkin barış görüşmelerinde sürece dahil edilmesi yönündeki sözlerine karşılık, "ABD, o zaman DEAŞ'ı da davet etsin, böyle saçmalık olur mu?" dedi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından önemli başlıklar şöyle:

ABD yönetimi şu anda PKK'ya PYD aracılığıyla destek veriyor. YPG'nin amacı Suriye'yi bölmektir. Bu amaçları güden bir terör örgütünün müzakere masasında yeri olamaz. YPG'nin amacı Suriye'yi bölmektir. Bu amaçları güden bir terör örgütünün müzakere masasında yeri olamaz

ABD'yi Astana görüşmelerine davet edeceğiz. Biz prensip olarak katkı sağlayacak kurum ve ülkelerin katılması taraftarıyız.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.