Meteorolojiden uyarı, kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden, etkisini arttırması beklenen kar yağışından dolayı uyarı geldi.

Meteorolojiden uyarı, kar geliyor
22 Ocak 2017 Pazar 16:43

Meteorolojiden alınan bilgiye göre, pazartesi günü yurt genelinde yağış beklenmiyor. Sabah ve gece saatlerinde yoğun sis ve pus etkili olacak. 

Salı günü batı kesimlerden başlayarak haftasonuna kadar kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının azalması bekleniyor. Soğuk havayla beraber gelen sistemde yağın cinsi kar şeklinde olacak. Yağışlar kıyı kesimlerde sağanak yağmur şeklinde gerçekleşecek. 

İzmir, Çanakkale çevrelerinde Kıyı Ege'de yağışlar kuvvetli sağanak şeklinde kendini gösterecek. İç Ege'de yağışlar karla karışık yağmur şeklinde olacak.Trakya'da, İstanbul ve Bursa'da salı günü yağışlar yağmur şeklinde görülecek. 

 

Çarşamba günü yağış tüm yurtta etkisini gösterecek. Ege kıyılarında, İzmir ve Muğla hattında kuvvetli sağanak yağışlar beklenirken Çanakkale, Balıkesir'de kuvvetli karla karışık yağmurun etkili olması tahmin ediliyor. İstanbul'da karla karışık yağmur etkili olacak. Trakya'da ve Bursa çevrelerinde yağışlar yoğun kar yağışı şeklinde görülecek. 

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, İstanbul'da çarşamba günü karla karışık yağmur şeklinde etkili olması beklenen yağışlar perşembe günü kara dönüşecek. Kar yağışının pazar gününe kadar etkili olması tahmin ediliyor. 


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.