Meteoroloji'den Ankara ve İstanbul için kar uyarısı!

Okulların kapanmasına sayılı günler kaldı. Aileler 15 tatil için planlar yapmaya başladı ancak Meteoroloji'den de uyarılar gelmeye devam ediyor. Meteorolojiden gelen son raporlara göre Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Hava durumu bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyrederken hafta sonundan itibaren mevsim normallerinin de altına inecek. Ankara ve İstanbul için kar yüzünü bu akşam gösterecek.

Meteoroloji'den Ankara ve İstanbul için kar uyarısı!
13 Ocak 2018 Cumartesi 11:32

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden elde edilen verilere göre, Ülkemizin iç ve batı kesimlerinde etkisini sürdüren ılık ve yağışlı havanın, bugün (13.01.2018) akşam saatlerinden itibaren yerini soğuk ve iç kesimlerde kar yağışlarına sebep olacak bir sisteme bırakması bekleniyor. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde 5 ila 9 derece azalarak normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Bugün (13.01.2018 Cumartesi günü); Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Karadeniz Bölgelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak şeklinde olacak yağışların Muğla ile Aydın’ın kıyı ve Antalya’nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Ankara’da bugün (13.01.2018) akşam saatlerinden itibaren yeniden yağmur şeklinde başlayacak olan yağışın, yarın(14.01.2018) ilk saatlerden itibaren karla karışık yağmura, sabah saatlerinden itibaren ise kar yağışına döneceği ve aynı gün (14.01.2018) akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Bu kar yağışının yerde örtü bırakacağı tahmin ediliyor. Ankara’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının pazar ve pazartesi günü azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor.

İstanbul’da hafta sonunda yağışların kuvvetli poyrazla birlikte genellikle hafif yağmur şeklinde görüleceği, yarın akşam saatlerinde ve Pazartesi günü (15.01.2018) ilk saatlerde kentin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve hafif kar olarak meydana geleceği ve pazartesi günü sabah saatlerinden sonra ise havanın genellikle çok bulutlu olması bekleniyor. Pazar günü meydana gelebilecek kar yağışının il merkezinde yerde kar örtüsü yapması beklenmiyor. Rüzgarın; hafta sonu kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-75 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz’de kuzeydoğu yönlerden (poyraz) kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (50-75 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

14.01.2018 Pazar günü; Marmara, İç Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’nun batısında yağmur Marmara’nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları ile İç Anadolu’nun ve Doğu Anadolu’nun güneyinde karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor.

Rüzgarın Pazar günü de Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz’de kuzeydoğu yönlerden (poyraz) şiddetini biraz azaltarak kuvvetli olarak(40-60 km/saat) esmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

15.01.2018 Pazartesi günü; Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda yağmur, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor.

16.01.2018 Salı günü soğuk ve yağışlı havanın yurdumuzu terk etmesi, ancak batı bölgelerden itibaren yurdumuzun yeni bir ılık ve yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor.

İzmir’de ise Cumartesi günü sabah saatlerinde tekrar başlayacak sağanak yağışın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Hafta sonunda İzmir’de kar yağışı beklenmiyor.

Pazar ve Pazartesi günleri Kuzey, iç ve doğu kesimlerde beklenen kar yağışlarının ve sıcaklık düşüşünün oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik uyarı ve raporların dikkatle takip edilmesi konusunda uyarıda bulunuldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.