Memur-Sen, 59 konfederasyon ile ikili işbirliği protokolü imzaladı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 59 konfederasyon ile ikili işbirliği protokolü imzaladı.

Memur-Sen, 59 konfederasyon ile ikili işbirliği protokolü imzaladı
18 Ekim 2016 Salı 20:29

Memur-Sen ve SESRIC öncülüğündeki “İslam Dünyasında Sendikacılık” Uluslararası Sempozyumu kapanış töreni yapıldı. Törende Memur-Sen, 59 konfederasyon ile ikili işbirliği protokolü imzaladı. İmzalanan protokolle konfederasyonlar arasında “çalışma hayatına” ilişkin karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımı yapılması amaçlanıyor.

Misafir konfederasyonların temsilcileri ile birlikte protokole imza atan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, işbirliği anlaşmasının konfederasyonlar açısından önemli olduğunu söylemesinin yanı sıra Türkiye’nin diğer ülkelerle ilişkilerinin gelişmesinde de büyük öneminin olduğuna vurgu yaptı.

Yalçın, ikili işbirliği anlaşması için “Sendikal birikimlerin paylaşılması diğer ülkeler ile olan dostluğunun ileriye taşınmasına vesile olacak. Bu sayede karşılıklı deneyimlerden yararlanma imkanını bulmuş olacağız” diye konuştu.

İmzalanan işbirliği anlaşması göre bilgi ve deneyimlerden yararlanması için karşılıklı olarak heyet gönderilecek. Devlet ve halklar arasında güçlü ilişkilere katkı sağlayacak olan bu protokolde konfederasyonlar arasında gazete, dergi, broşür ve kitap gibi farklı materyal paylaşımı da yapılacak. Bunların yanı sıra çalışma hayatı uzmanları yetiştirilmesi amacıyla eğitim programları için danışmanlık hizmeti sunulması da hayata geçirilmesi planlanıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.