Melik Gökçek'ten Ege Denizi depremi yorumu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dün meydana gelen 6.3 şiddetindeki Ege Denizi depremi ile ilgili yorumda bulundu.

Melik Gökçek'ten Ege Denizi depremi yorumu
13 Haziran 2017 Salı 10:48

Dün meydana gelen ve korku yaratan Ege Denizi depremi ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, depremin Avrupalı sismik gemileri tarafından yapay olarak meydana getirilmiş olabileceğini bildirdi.

Başkan Gökçek, “İzmir açıklarında 6.3 şiddetinde deprem oldu... Bilim adamları, daha şiddetli olanların bunu takip edebileceğini söylüyor... Şimdi bu depremin sunî bir deprem olabileceğini düşünüyorum. Ben mutlaka böyledir demiyorum... Ancak ciddi bir ihtimaldir” tweet'ini attı.

Gökçek, şu sırasıyla şu tweet'leri paylaştı:

"-İstanbul'un yaşayacağı bir felâket, bizi büyük sıkıntıya sokar... 

-Daha önce FETO'nun böyle bir hazırlıktan haberi olduğunu biliyoruz. 

-Bunu TV'lerde ifşa edip, o tarihte oyunu bozmuştuk. Şimdi olayı Ege'den başlatmış olabilirler. Bu, adım adım İstanbul’a yaklaştırabilir.

-Bu suretle sunî depremi yapan diş güçler, dikkati üzerlerinden atacaktır...” 

-Tekrar ediyorum... Bugün Ege Denizi’nde dolaşan, herhangi bir ülkeye ait bir sismik araştırma gemisi var mıydı? Mutlaka tespit edilmeli.

-Bundan böyle hiçbir sismik araştırma gemisi, Boğazlardan Marmara’ya sokulmamalı. Mutlaka sokulacaksa, Türk yetkililerle beraber sokulmalı.

-Ben bu ülkenin bir evladı olarak, bu ikazlarımla tarihi görevimi yaptığıma inanıyorum...

-Benim dediğim mutlak doğru olmayabilir, ancak kuvvetli ihtimaldir... Kamuoyunun dikkatine sunuyorum...

-Öğrendiğim kesin bilgi... Orta Ege’de Yunanlılara ait AEGEO isimli sismik araştırma gemisi. bugün faaliyette idi... Sismik araştırmalarda ABD ve İsrail'in Yunanistan’la işbirliği yaptığı da bilenen bir gerçek...

-Tekrar ediyorum... Ben demiyorum ki bu deprem, kesin sunî depremdir... Ancak her şüphe, sonuna kadar kesinlikle değerlendirilmeli...”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.