Meclis'te Kavga... Tekme, yumruk, şişe, bardak!

Anayasa Komisyonu dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliğinin ele alındığı toplantıda biraz önce kavga çıktı. Meclis'te yumruklar tekmeler konuştu, milletvekilleri birbirine anayasa kitapçıklarını fırlattı. Anayasa toplantı salonunda tam anlamıyla bir meydan savaşı yaşandı.

Meclis'te Kavga... Tekme, yumruk, şişe, bardak!
02 Mayıs 2016 Pazartesi 19:40

MECLİS'TE YUMRUK YUMRUĞA DOKUNULMAZLIK KAVGASI

Anayasa Komisyonu dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliğinin ele alındığı toplantıda biraz önce kavga çıktı. Meclis'te yumruklar tekmeler konuştu, milletvekilleri birbirine anayasa kitapçıklarını fırlattı. Anayasa toplantı salonunda tam anlamıyla bir meydan savaşı yaşandı. 

Toplantı öncesinde komisyon başkanı Mustafa Şentop siyasi partilerin temsilcileriyle bir araya gelmek istedi. Toplantıda CHP ve HDP dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinin alt komisyona sevkini istedi. AKP ve MHP karşı çıktı. Dört parti danışmanlar konusunda uzlaştı. 
Geçen haftaki kavga sonrası danışmanlar eleştiri oklarının hedefindeydi. Toplantıya önceden bildirilen az sayıdaki danışmanlar alındı. 

MECLİS'TE YAŞANAN KAVGANIN SEBEBİ NE?
Toplantı sakin başlamıştı. İçeri kameraların alınmadığı salonda milletvekillleri cep telefonlarıyla görüntü aldı. Önce vekillerin söz aldığı toplantıda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, konuşmasına başlarken: '' Geçen hafta yaşanan kavgayı şiddetle ve nefretle kınıyorum.'' dedi. Sonrasında, ''kavganın içerisinde danışmanlar da yer aldı.'' ifadesini kullandı. Bu ifade HDP'lilerin tepkisine yol açtı. 

Bozdağ'ın sözlerine HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan "Hayır yer almadı" karşılığını verdi.
HDP'li bazı milletvekilleri de Bozdağ'a tepki gösterdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner ile bazı AK Parti milletvekilleri de Paylan'a tepki gösterdi.
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ile HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, masanın üzerinden atlayarak kavganın olduğu bölüme geçti. Bu sırada başlayan itiş kakış, kısa sürede büyüdü.

BURNU KANAYAN DA OLDU!

AK Parti ile HDP milletvekilleri, birbirlerine yumruk ve tekmeyle vurdu. Yaşanan arbedede bazı milletvekillerinin kaşının patladığı, yüzünden kan geldiği görüldü.Kavga sırasında masaların üzerindeki su şişeleri ve dosyaların atılması sonucu salon bir süreliğine kullanılamaz hale geldi.
Bazı milletvekilleri, cep telefonuyla "çekim yaptıkları" gerekçesiyle gazetecileri salondan dışarı çıkardı.

Komisyon Başkanı Mustafa Şentop, kavga nedeniyle birleşime ara verdi. Ancak aranın ardından salon boşalmadı. AK Parti milletvekilleri, Bakan Bozdağ'ın etrafını çevreleyerek korumaya aldı. HDP, CHP ve MHP'li üyelerin çıkmasının ardından, AK Parti milletvekilleri bir süre salonda kaldıktan sonra topluca ayrıldı.
Kavganın ardından AK Parti milletvekilleri Genel Kurula geçerken, HDP milletvekilleri ise grup toplantı salonunda toplandı. HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, durum değerlendirmesi yapacaklarını belirtti. TBMM İdare Amiri ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise "Toplantıya katılacak mısınız?" sorusuna, "katılacağız tabi" karşılığını verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.