MEB'den liselerde yaşanan eylemlerle ilgili uyarı yazısı

Son günlerde liselerde hükümet ve Cumhurbaşkanı aleyhine başlatılan skandal bildiri ile ilgili MEB'den uyarı yazısı geldi. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'in açıklamalarının bulunduğu uyarı yazısı tüm il müdürlüklerine gönderildi. Yusuf Tekin uyarı yazısında, provokatif eylemlere katılanlar hakkında yasal işlemin başlatılmasını belirtti.

MEB'den liselerde yaşanan eylemlerle ilgili uyarı yazısı
20 Haziran 2016 Pazartesi 08:04

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),  son zamanlarda liselerde ortaya çıkan skandal bildiri ile ilgili önemli bir adım attı. İlk olarak İstanbul Erkek Lisesi’nde başlayan ve Türkiye’nin farklı illerinde  bulunan liselerde davam eden sakndal "bildiri" ile ilgili geçtiğmizi günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Üniversite ve liseleri karıştırmak istiyorlar, bunlara izin vermeyeceğiz" şeklinde tepki göstermişti. Bunun üzerine MEB,il müdürlüklerine uyarı niteliğinde yazı gönderdi. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin tarafından gönderilen yazıda, "Kurumsal kimliği kullanarak siyasi içerikli bildiri yayınlanmasının suç olduğuna" dair ifadelerin yer aldığı uyarı yazısında, "bildiri yayımlayanlarla ve bunlara katılanlar hakkında mevzuat çerçevesinde işlem yapılması" dendi.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, tarafından tüm il müdürliklerine gönderilen yazıda, "Öğrenci ve veli adı kullanılmadan basında yer alan bu bildirilerin öğrenci ve veli kaynaklı olmaktan çok bazı siyasi çevreler ve STK’lar tarafından organize edildiği anlaşılmaktadır. Son günlerde bakanlığımızın bazı güzide kurumlarının isimleri yazılı ve görsel medyada siyasi çıkar amaçlı kullanılarak yıpratılmakta ve dolayısıyla imajları olumsuz etkilenmektedir" şeklinde uyarı yapıldı.

Kurumsal kimliğin kullanılarak, siyasi içerikli bildiri yayınlanmasının şuç olduğunu belirtilen yazıda, öğrencilerin konunun içine çekilmek istendiği, provokatif bir niyetin bulunduğu ve öğrenci istismarına yönelik olduğu belirtildi. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin uyarı yazısında, "Öğrencilerimizin bu tarz eylemlerin içine çekilmek istenmelerinin iyi niyetli girişimler olmadığı görülmektedir" uyarısında bulundu.

Bu tarz provokatif eylemlere katılanlar hakkında, mevzuat içerisinde işlem yapılması ve tarafların bunu dikkate alarak davranmaları gerektiğini sözlerine ekleyen MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, liseleri uyardı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.