Macaristan Ordusu Cephedeymiş!

Macaristan Meclisi orduya sığınmacılara karşı operasyon yetkisi verdi. Başbakan iki cephede savunma yaptıklarını söyledi!

Macaristan Ordusu Cephedeymiş!
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Macaristan Meclisi bu sabah ordunun sığınmacılara karşı yapabileceği operasyonları konuştu. Yapılan oylamada çoğunluğun evet dediği tezkere sonucu Macar sınırlarında ordu aktif görev alacak. 

Macaristan yasalarına göre polisin yetki alanında olan sınır kapılarına askeri birlikler yerleştirilirken Macaristan Başbakanı da ilginç konuşmalar yaptı. Başbakan, ülkelerinin işgal tehdidi ile karşı karşıya olduğu iddiasında bulunarak Macaristan'ın hem kendisini hem de Avrupa'yı koruduğunu söyledi.

Son günlerde art arda yaşanan devlet destekli sivil ırkçılık ve güvenlik güçlerinin sığınmacı saldırılarıyla gündeme gelen Macaristan için sığınmacılar büyük tehdit oluşturuyor(?). Avrupa'nın geleceğini düşündüğü iddiasında bulunan Macaristan Başbakanı da çevrelerinin milyonlarca sığınmacıyla kuşatıldığı iddiasında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.