Maarif-SEN toplu sözleşme öncesi son çağrısını yaptı!

Çalışma bakanlığına,yetkili sendikaya, kamu çalışanlarına Maarif -Sen, toplu görüşmeler öncesi 3. çağrısını yaptı..!

Maarif-SEN toplu sözleşme öncesi son çağrısını yaptı!
Admin
Admin
01 Ağustos 2019 Perşembe 23:46

TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ ÖNCESİ 3 ÇAĞRI

Maarif Çalışanları Sendikası (MAARİF-SEN) olarak 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesi; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına, 4. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde Kalemin Mürekkebini Buçuğa Dolduran Yetkili Sendika Memur-Sen’e ve Tüm Kamu Çalışanlarına çağrıda bulunuyoruz.

İlk Çağrı: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; bünyesinde gerçekleşen her türlü etkinliğe sendika temsilcilerini davet ederken, toplu sözleşme görüşmelerine ev sahipliği yapmasına rağmen sendika temsilcilerini toplu sözleşme görüşmelerine davet etmemiştir. Sendika temsilcilerinin asıl davet edilmesi gereken yer, tören ve kutlama programları değil toplu sözleşme görüşmeleridir. Toplu sözleşme görüşmelerinin resmi muhatabı her ne kadar yetkili sendika olsa da doğal muhatapları bütün sendikalardır.

Maarif Çalışanları Sendikası (MAARİF-SEN) olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına çağrımız; toplu sözleşme görüşmelerinin şeffaflığı için bütün sendikaların toplu sözleşme görüşmelerine gözlemci statüsüyle de olsa davet edilmesidir. Üyelerine karşı sorumluluğu olan sendikaların toplu sözleşme görüşmelerine tanıklık etmesi doğal ve elzemdir. Toplu sözleşme görüşmelerine yetkili sendika dışındaki sendikaların davet edilmemesi ayıptır ve bu ayıbın giderilmesi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın uhdesindedir.

II.Çağrı: 4. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde Kalemin Mürekkebini Buçuğa Dolduran Yetkili Sendika Memur-Sen’e

Öncelikle belirtelim ki; toplu sözleşme görüşmelerinde kanun gereği yetkili sendika dışındaki sendikaların talep etme, teklif verme ve imza yetkisi bulunmamaktadır. 5.Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde tüm kamu çalışanları adına masaya oturacak olan yetkili sendika Memur-Sen’dir. Lakin yetkili sendika Memur-Sen bu yetkiyi; yetkili olanların (MEMUR-SEN) çıkarlarını korumak olarak anlamakta, yetkiyi “BİZ” yerine “BEN” olarak kullanmayı tercih eden bir tutum sergilemektedir.

5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde hükümetten refah payı talep eden yetkili sendika Memur-Sen’in; 4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde üç buçuk milyon memurun hakkını gözetmek yerine üç buçuğa imza atarak yetkisini hoyratça kullandığı kamuoyunun malumudur. Ayrıca MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali YALÇIN’ın geçtiğimiz günlerde basına yansıyan “Diğer sendikalar talep eder, biz teklif ederiz.” şeklindeki abes ifadesi yaşadıkları rol karmaşasının en açık ifadesi ve dışavurumudur. MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali YALÇIN’a yetkili sendika başkanı olduğunu, işveren vekili olmadığını şu cümle ile hatırlatmak isteriz: “Yetkili sendika kamu çalışanlarını temsilen talep eder; işveren vekili ise talebe teklif ile karşılık verir!” Olay budur…

Toplu sözleşme masasında kendisinden başkasını istemeyen ve toplu sözleşme ikramiyesinin kendi üyelerine %100 arttırımlı ödenmesini talep eden MEMUR-SEN’in kendisini masa ile kasa arasındaki ilişki üzerine konumlandırdığını üzülerek gözlemlemekteyiz. Ayrıca Memur-Sen bu talebiyle MEMUR-SEN'e zorunlu üyeliğin yolunu açmaya çalıştığını ve kendisinden olmayana nefes dahi aldırmak istemediğini tüm kamu çalışanlarının dikkatine sunuyoruz. Toplu sözleşme ikramiyesinin MEMUR-SEN’i güçlü kılmak için değil; kamu çalışanlarını örgütlü olmaya teşvik etmek üzere sendikalı kamu çalışanlarına devletimiz tarafından verildiğini de vurgulamak isteriz.

Maarif Çalışanları Sendikası (MAARİF-SEN) olarak MEMUR-SEN’e çağrımız; “Bize göre yetersiz, size göre makul olan 5. Dönem Toplu Sözleşme taleplerinizin arkasında kaya gibi durun, başka ihsan istemez!” diyoruz. Sizi üye sayınızla övünmeye harcadığınız emek kadar masada etkili olmak için de emek harcamaya davet ediyoruz.

III.Çağrı: Tüm Kamu Çalışanlarına

Maarif Çalışanları Sendikası (MAARİF-SEN) olarak tüm kamu çalışanlarına çağrımız; 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri için yetki emanetini üzerinde bulunduran sendikanın ve toplu sözleşme görüşmelerinin takipçisi olmalarıdır.

Kamu çalışanları geleceği için; “bu teklife açığız” ve “bu teklife kapalıyız” kartlarıyla tiyatro oynanması, kalemin mürekkebinin buçuğa dolması, makul talepleriyle cömertliği yetkili sendikanın yapması gibi yetkinin hoyratça kullanılması durumlarında yetkiyi sözde yetkili sendikadan alıp etkili olana vermesini bilmelidir.

Emeğin hakkının korunduğu, sosyal ve iktisadi adaletin gerçekleştiği, yetkili sendikanın etkili olduğu bir toplu sözleşme olması dileğiyle…

MAARİF-SEN


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.