Lice'nin 16 mahallesinde sokağa çıkma yasağı kaldırıldı!

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki 16 mahallede sokağa çıkma yasağı sona erdi.

Lice'nin 16 mahallesinde sokağa çıkma yasağı kaldırıldı!
25 Nisan 2016 Pazartesi 13:01

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki 16 mahallede sokağa çıkma yasağı sona erdi. Lice kırsalında teröristlere yönelik operasyonlar nedeniyle önceki gün 16 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Sokağa çıkma yasağı bugün sona erdi.

Lice Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince halkın can ve mal güvenliğinin korunması, kamu düzeninin tahsisi ve huzur ortamının sağlanması amacıyla terör örgütü mensuplarına yönelik ilçe kırsalında gerçekleştirilecek operasyon nedeniyle Dibek, Arıklı, Çağdaş, Yolçatı, Tepe, Serince, Beğendik, Esenli, Kabakaya, Uçarlı, Kayacık, Ortaç, Yalaza, Bağlan, Çavundur ve Dolunay mahallelerinde 23 Nisan'da 09:00'dan geçerli olmak üzere ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı belirtildi.

Açıklamada, can ve mal güvenliği için alınan tedbirlere sağduyuyla riayet eden ilçe sakinlerine teşekkür edildi.

Lice Kaymakamlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamanın tamamı şu şekildedir:
 

23.04.2016 TARİHLİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ KALDIRILMASI

Kaymakamlığımızca 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 32/Ç maddesi gereğince halkımızın can ve mal güvenliğinin korunması, kamu düzeninin tahsisi ve huzur ortamının sağlanması amacıyla 23.04.2016 günü saat 09:00'dan geçerli olmak üzere Lice İlçesi kırsalında Bölücü Terör Örgütü Mensuplarına yönelik yürütülecek olan operasyonlar sebebiyle Dibek, Arıklı, Çağdaş, Yolçatı, Tepe, Serince, Beğendik, Esenli, Kabakaya, Uçarlı, Kayacık, Ortaç, Yalaza, Bağlan, Çavundur ve Dolunay Köylerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı 24.04.216 günü saat 17:00 itibari ile kaldırılmıştır.

Vatandaşlarımıza, kendi can ve mal güvenlikleri için alınan bu tedbire sağduyu ile riayet etmeleri nedeniyle teşekkür ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.