Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Başbakan Binali Yıldırım'dan Kurban tatili açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım Kurban Bayramı tatilini açıkladı. Vatandaşların merak ettiği Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor ile ilgili detaylar haberimizde.

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Başbakan Binali Yıldırım'dan Kurban tatili açıklaması
12 Temmuz 2016 Salı 12:44

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği kurban bayramı tatili kaç gün olacak sorusunun cevabı Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. Bugün düzenlenen AK Parti Grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, kurban bayramı tatilinin kaç gün olacağını açıkladı. Peki Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Ramazan Bayramının 10 gün olmasından sonra Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan devlet memurları, Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağını merak ediyordu. Aynen Ramazan Bayramı tatili gibi Kurban Bayramı tatilininde uzun olmasını isteyen vatandaşa müjdeli haber Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. 

 Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, 12 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak Kurban Bayramı'nın tatilinin 9 gün olacağı müjdesini verdi.. Başbakan Binali Yıldırım, 16 Eylül cuma gününün de tatil ilan edildiğini belirterek Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını ilan etti. 2016 yılında 12 Eylül pazartesi başlayan Kurban Bayramı’nın son günü 15 Eylül perşembeye denk geliyor. 16 Eylül cumanın da tatil ilan edilmesiyle 9 Eylül cuma akşamı mesai bitiminde başlayan tatil 19 eylül pazartesi sabahı mesai başlangıcına kadar devam edecek.

Başbakan Binali Yıldırım: "uzun tatil daha yapacaksınız"

Kurban bayramında da bayramın evveli bayramla birleşiyor ve böylece bir uzun tatil daha yapacaksınız.

Meclis üzerine düşen görevi yapar milletin beklediği bu müjdeli haberlerin gereğini yaparsa güzel bir bayramı geçirmenin gereği de yerine gelmiş olur.

Nabi Avcı Kurban Bayramı tatili süresini açıklamıştı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da Kurban Bayramı tatiline ilişkin açıklama yapmıştı. 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin iç turizmde hareketlenmeye neden olduğunu söyleyen Avcı, "Kurban Bayramı tatili muhtemelen 9 gün olacak" demişti.


Etiketler; #kurban
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.