2019 Köprü ve Otoyollara Yine Yüzde 20 Zam

Köprü ve Otoyallara 2019 Bitmeden Yine Yüzde 20 Zam yapıldı, Köprü ve otoyallara geçiş ücreti kaç lira oldu?, Köprü ve otoyallara gelen zam ne zamandan itibaren geçerli, boğazköprüsünden geçiş ücreti kaç lira oldu?, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçiş ücret tarifesi kaç lira oldu? Detaylar Haberimizde...

2019 Köprü ve Otoyollara Yine Yüzde 20 Zam
Admin
Admin
07 Ekim 2019 Pazartesi 00:22

Köprü ve Otoyallara 2019 Bitmeden Yine Yüzde 20 Zam

Türkiye son dönemde, üst üste gelen zam haberleriyle karşı karşıya kalıyor, Köprü ve otoyallara yüzde 20 zam yapıldı. Zamlı tarifeler bu geceden itibaren olacak.

Köprü ve otoyallara yüzde 20 zam

Son aylarda Elektrik, doğalgaz,süt, ekmek ve ete gelen anormal zamların ardından, tam zam yapılacak birşey kalmadı dediğimiz anda bir zam haberi daha geldi. Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), 7 Ekim'den geçerli olmak üzere otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde ortalama yüzde 20 zam yapıldığını açıkladı.

Yaklaşık 2 senedir gelen zamlara vatandaşlar tepki gösterirken arabasına binemez oldu. Bütün bunlar yetmez gibi  2 senelik süreçte satın alınan her ürüne yaklaşık yüzde 150 - 200 arasındazam gelmesine karşın Tüik'in açıklağıdığı enflasyon rakamlarının ne kadar da gerçek dışı kaldığı ve herkes tarafından komik görüldüğüde malum nasıl oluyorda bunca zammın üzerine enflasyon rakamları tek haneye düşüyor siz enfaslansyon rakamalarını hesaplarken neyi göz önüne alıyorsunuz diye sormadan geçemiyoruz.

 

BOĞAZ KÖPRÜSÜNDEN GEÇİŞ 10.50 LİRA

Buna göre, yarından geçerli olmak üzere otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde ortalama yüzde 20 fiyat düzenlemesi açıklamasında bulunan Karayolları Genel Müdürlüğünü şu bilgilerede ayrıca yer verildi:
"Otoyollarda otomobil için en yakın mesafe ücreti 3 lira, en uzak mesafe ücreti 30 lira, Boğaz köprüleri otomobil geçiş ücreti ise 10,50 lira olarak belirlenmiştir. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçiş ücret tarifesi ise aks aralığı 3,20 metreden küçük iki akslı araçlar için 10 lira, aks aralığı 3,20 metre ve 3,20 metreden büyük Ulaşım Koordinasyon Merkezi kararı gereğince geçebilen ve geçemeyen her türlü iki akslı araçlar için 13,50, 3 akslı her türlü araçlar için 29,50, 4 ve 5 akslı her türlü araçlar için 58,75, 6 ve yukarı akslı araç için 78,25 ve motosikletler için de 4,25 olarak belirlendi."

Açıklamada ayrıca otoyollardaki geçiş ücret tarifelerini içeren bilgilerin ise, uygulama tarihinden itibaren Karayolları Genel Müdürlüğünün internet sitesi www.kgm.gov.tr adresinde yol kullanıcılarının ve ilgililerin hizmetine sunulacağı belirtildi.


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.