Komuta kademesi Cerablus için Genelkurmay Karargahı'nda

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ'ten temizlemek için başlatılan harekat için Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve komuta kademesi Genelkurmay Karargahı'nda.

Komuta kademesi Cerablus için Genelkurmay Karargahı'nda
24 Ağustos 2016 Çarşamba 09:04

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ'ten temizlemek için saat 04.00 suarında harekat başlattı. Harekatın yönlendirilmesi ve takip edilmesi için Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve komuta kademesi Genelkurmay Karargahı'nda hazır bekliyor.

Sınır terör örgütlerinden temizlenecek

TSK başlattığı harekat doğrultusunda Türkiye ve Suriye sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına katkı sağlanarak, aynı zamanda Suriye'nin toprak bütünlüğünün öncelenmesi ve desteklenmesi planlanlar arasında yer alıyor.

12 hedeften 11'ine tam isabet

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından başlatılan harekatta Cerablus'taki DAEŞ unsurlarına yoğun top ateşleri yapılmaya devam edilirken askeri kaynaklardan elde edilen bilgiye göre Suriye'nin kuzeyine yönelik harekat kapsamında 07.50 itibarıyla Hava Kuvvetlerince vurulması planlanan 12 hedeften 11'inin tam isabetle vurulduğu belirtildi. Bir buçuk saat top atışında ise 63 hedefe 224 atış gerçekleştirildiğini belirtildi.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Saadet - 8 yıl önce
Allah muafak eylesin turk milleti guclu bir devlet bizlerde dualarmizla yaninizdayiz. Yolunuz acik olsun allah kolaylik versin