Komisyon Başkanı Petek'ten 'FETÖ'de yeni yapılanma' açıklaması

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, darbe raporuna dair önemli bilgiler verdi. FETÖ'nün yeni yapılanma içerisinde olabileceğini belirten Petek, darbedeki asıl amacın ülkede kaos yaratmak olduğunu dile getirdi.

Komisyon Başkanı Petek'ten 'FETÖ'de yeni yapılanma' açıklaması
06 Şubat 2017 Pazartesi 11:59

Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hala deşifre edilemediğini ve yeni bir yapılanma içerisinde olma durumundan bahsetti.  Önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen Darbe Komisyonu raporunu anlatan Petek, ilk bölümde terör örgütünün 1967'den 15 Temmuz 2016'ya kadar olan günü kadarki yapılanmasına yer verildiğini söyledi. Raporu ikinci kısmında 15 Temmuz darbe girişimini, üçüncü ve son kısmında ise tedbir ve önerilerin yer aldığını belirten Petek, amacın darbe olmasığını asıl kaos yaratmak istenildiğini vurguladı.

Başkan Petek'in Darbe raporuna dair açıklamaları:

Görülen amaç, darbeden ziyade ülkeyi kaosa sürüklemek. bugün bir Suriye’de, Irak’ta neler yaşanıyorsa, Türkiye’de de aynısının yaşanmasını sağlamak. Türkiye’de kargaşa hâkim kılınacak. Alevi - Sünni kavgası, Kürt - Türk kavgası çıkarılacak. Sağcı - solcu çatışması veya yaşam tarzı çatışmaları çıkarılacak.

1982’lerde harp okullarında özel sınıfların açıldığı, özel sınıflarda FETÖ’nün yetiştirdiği elemanların okutulmaya başladığı, 15 Temmuz darbesinde 11 önemli generalin 1982’de açılan bu sınıflarda okuduğu tespitler arasında. 17 - 25 Aralık’tan sonraki süreçte gerçekten PKK ile dirsek teması kurmaya başladığı, emniyet genel müdürlüğü bünyesinde paralel yapı unsuru olarak görülüp o gün için ihraç edilmeyen ama Güneydoğuya gönderilen FETÖ mensubu emniyet makamlarının Güneydoğu ve Doğu’da bulunduğu süreçte yaptığı çalışmalarda PKK’nın faaliyetlerine güç verecek şekilde iş birliği yaptıkları, hatta silah aktarma eylemlerinden istihbaratta bu çalışmaları gizlemeye ört bas etmeye varan işbirliklerinin olduğu görülüyor.

Darbeye destek veren siyasi parti belirlenmeli

Darbe girişiminin siyasi ayağının ortaya çıkarılması lazım. Bu girişime destek veren, darbe gerçekleşmiş olsaydı başbakan, cumhurbaşkanı, bakan olarak görevlendirileceklere bakıldığında siyasi ayağı şu partidir, A veya B partisidir diyeceğimiz bir yapıdan bahsedemiyoruz. Belgelere baktığımızda siyasi Kanada ilişkin bir bilgiye ulaşılamadı.

FETÖ'de yeni yapılanma olabilir

Artık Fetullah Gülen’in deşifre olmasından dolayı, oluşturulacak yeni bir yapılanmanın çekirdeğini oluşturan isimler sorusu da ortada... Masonik yapılanmayı andıran yerleri var. Üst düzey örgüt üyelerinin birbirleriyle yatay ilişkileri yok. Ben bunu üzüm salkımı diye ifade ediyorum. Hepsi aynı salkıma bağlı ama, üçle  beşli gruplar halindeler.

- Gülen’in CIA ile mali ve siyasi açıdan ilişkide olduğuna ilişkin kuşkular var...  CİA görevlileri ona sahip çıkıyor ve dışarıya gönderilmesine izin vermiyorlar. Konuşmasından korkuluyor, sadece Türkiye değil başka ülkelerde de yapılanmaları var. Talimatlar alınıp veriliyor. CIA bunları hep kontrol etmiş.

Kaynak: Milliyet

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tetitam - 7 yıl önce
Yaniii sonuç yine mi sıfır, bence olan yine masuma olacak gibi, şu ülkede bi olayda şüpheye yerbirakilmadan çözümlense şaşarım