Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi

TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edilen Kişisel Verilerin Korunması Kanun Tasarısı TBMM'den geçerse özel hayatın gizliliği, kişisel verilerin kanunla korunması, kanuna aykırı davrananlara para cezası gibi yaptırımlar getirecek.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi
10 Şubat 2016 Çarşamba 14:46

Bekir Bozdağ'ın geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından duyurduğu Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı bugün TBMM Adalet Komisyonu'ndan geçti. Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada “Türkiye, ilk defa konusu sadece kişisel verileri korumak olan müstakil bir kanun çıkarmaktadır. Kişisel Verileri Koruma Kanunu, Anayasa'nın 20. maddesindeki kişisel verileri koruma hakkının uygulama kanunudur. Kanun, kişisel verilerin işlenmesinin asgari ilkeleri ve kuralları ile korunmasını içermektedir” dedi.

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI İÇİN ÖZEL KURUL
Bozdağ, "Kanunla kişisel verilerin hukuka uygun işlenmesini ve korunmasını sağlamak için Kişisel Verileri Koruma Kurulu kurulmaktadır. Kişisel Verileri Koruma Kurulu, resen veya başvuru üzerine inceleme/denetim yapacak, kanuna aykırı davrananlara idari para cezası verecek. Ayrıca kanuna aykırı davrananlar hakkında suç duyurusu yapacak ve kanuna aykırılıkların düzeltilmesini sağlayacaktır. Anayasanın 20. maddesine göre; herkes, kendisiyle ilgili kişisel verilerin korunmasını isteme hakkına sahiptir. Bu hak; kişinin kendisiyle ilgili kişisel verileri hakkında bilgilendirilme ve kişisel verilerine erişme hakkını kapsadığı gibi yanlış kişisel verilerin silinmesini/düzeltilmesini talep etme ve amaçları doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını denetlemeyi de kapsar” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Önemli bir kanunu düzenleme.