Kime Güveniyoruz?

BAREM Araştırma, Türkiye'de en güvenilen meslek gruplarını tespit etmek için araştırma yaptı. Araştıra sonucunda öğretmenliğin en güvenilir meslek olduğu ortaya çıktı.

Kime Güveniyoruz?
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Türkiye'de en çok güvenilen ve güvenilmeyen meslek grupları tespit edildi. 1000 kişiyle yapılan araştırma, BAREM Araştırma tarafından yapıldı. Bu araştırma uluslararası araştırma şirketi olan WIN/ Gallup International'ın Türkiye ayağını oluşturuyor. Bu araştırma ile 60 farklı ülkede toplam 61 bin kişiye ulaşıldı.

 
Türkiye'de yapılan araştırmada 1000 vatandaşa 10 meslek grubuna ne kadar güvendiği soruldu. Bu 10 meslek grubu ise şöyle; öğretmenler, yargıçlar, politikacılar, dini liderler, bankacılar, askerler, polisler, sağlık çalışanları, iş adamları ve gazeteciler. Vatandaşların verdiği yanıtlara göre yüzde yüz güven duyulan bir meslek grubu söz konusu değil. Türkiye'de en fazla güvenilen kişilerin öğretmenler ve en güvenilmeyen kişilerin ise politikacılar olduğu araştırmanın dikkat çekici sonuçlarından biri.
Safirbet font-family: arial, sans-serif; font-size: small; line-height: normal;"> 
Güven sırası ve güvenilirlik yüzdesine göre on meslek gurubu şu şekilde belirlenmiş:
 
1. %86 Öğretmenler
2. %81 Sağlık Çalışanları
3. %74 Askerler
4. %60 Polisler
5. % 44 Yargıçlar
6. % 43 Dini Liderler
7. %35 Bankacılar
8. %  34 Gazeteciler
9 % 30 İş adamları
10. %17 Politikacılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.