Kilis'te tartıştığı astsubayı öldüren uzman çavuş yakalandı

Kilis'in Erbeyli ilçesinde bulunan sınır Hudut karakolunda görevli uzman çavuş, tartıştığı astsubayı tabancasıyla vurarak öldürdü. Astsubay'ı vurduktan sonra kaçan uzman çavuş, güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

Kilis'te tartıştığı astsubayı öldüren uzman çavuş yakalandı
08 Temmuz 2016 Cuma 15:45

Kilis'in Elbeyli İlçesi'nde,bulunan Şehit Yalçın Nane hudut karakolunda görevli uzman çavuş, karakolda tartıştığı astsubay Mrat Topçu'yu silahıyla vurarak öldürdü. Olaydan sonra firar eden uzman çavuş H.K güvenlik güçlerince Elbeyli ilçe merkezinde yakalandı.

Kilis'te bulunan Şehit Yalçın Nane hudut karakolunda meydana gelen olay gece saatlerinde oldu. Karakolda görevli astsubay Murat Topçu ve uzman çavuş H.K. arasında çıkan sözlü tartışma kısa sürede şiddetli bir hal aldı. Tartışmanın büyümesi üzerine karakolda bulunan odasına giden astsubay Murat Topçu'nun peşinden giden uzman çavuş astsubayın peşinden giderek tartışmayı sürdürdü. Tartışmanın büyümesi üzerine beylik tabancasını çıkaran uzman çavuş H.K, astsubay Murat Top.u'ya kurşun yağdırdı. Vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Astsubay Topçu, karakola çağırılan ambulansla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürülürken yolda yaşamını yitirdi.

Geride hamile bir eş bıraktı

Uzman Çavuş H.K tarafından vurularak öldürülen Astsubay Murat Topçu, geride hamile bir eş bıraktı. Topçu'nun cenazesi, Kilis'te yapılan incelemenin ardından otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Topçu'nun cenazesinin yapılacak otopsisinin ardından memleketi Giresun'a gönderileceği kaydedildi.

Bu arada silah arkadaşını tabancasıyla ateş ederek ölümüne neden olan uzman çavuş H.K. ise yaşananların ardından karakoldan kaçtı. Polis ve asker, firar eden uzman çavuşun bulunması için sınır hattı ve çevre köylerde arama çalışması başlattı.

Sınır karakolunda yaşanan olaya ilişkin Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı askeri savcılığı tarafından da soruşturma başlatıldı.

Firar eden Uzman Çavuş yakalandı

Astsubay Murat Topçu'yu öldürerek firar eden uzman çavuş H.K., güvenlik güçlerince Elbeyli ilçe merkezinde yakalandı. Gözaltına alınan cinayet şüphelisi uzman çavuş H.K., Elbeyli İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı askeri savcılığına sevk edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.