Kilis'e yapılan saldırı sonrası TSK harekete geçti

TSK, Kilis'e atılan roketin bulunduğu terör örgütü IŞİD'in silah mevzisini Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryalarıyla ateş altına almaya başladı.

Kilis'e yapılan saldırı sonrası TSK harekete geçti
22 Eylül 2016 Perşembe 17:10

Kilis'teki hain saldırının ardından ayrıntılar gelmeye devam ediyor.Suriye'nin IŞİD denetimindeki bölgesinden atılan Katyuşa roketatar mermisi, bugün Kilis kent merkezine isabet etti. Kent merkezindeki pazar yerinde patlayan roket parçalarının isabet ettiği 5'i çocuk 6 kişi yaralandı. TSK, Kilis'e atılan roketin bulunduğu terör örgütü IŞİD'in silah mevzisini Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryalarıyla ateş altına almaya başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kilis'e 1 adet roket atıldığını, roketin atıldığı bölgenin ateş altına alınmaya başlandığını açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada, bugün terör örgütü DEAŞ kontrolündeki bir bölgeden Kilis'e 1 adet roket atıldığı belirtilerek, "Bölgede konuşlu olan ANTPQ-36 hedef tespit radarıyla roketin atıldığı bölgedeki DEAŞ silah mevzii tespit edilmiş ve sınırımızda konuşlu ateş destek vasıtalarımızla (Fırtına obüsleri ve  Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) Bataryasıyla) ateş altına alınmaya başlanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Kilis Valisi İsmail Çataklı, kent merkezine düşen roket  mermisinin biri yetişkin, 6 kişinin yaralanmasına neden olduğunu bildirdi. Bölgeden gelen bilgilere göre atılan mermiler sabah saatlerinde o bölgeye düşseydi büyük bir facia yaşanabileceği kaydedildi. Sabah saatlerinde bölgenin çok kalabalık olduğu belirtildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.