Kılıçdaroğlu yine tekrarladı: 'Ülkede kan çıkacak'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Berlin dönüşü gazetecilere konuştu. Üslubunun sertleştiğinin farkında olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, önceki gün söylediği sözleri savundu ve başkanlık sistemi getirilmeye çalışılırsa ülkede kan çıkacağını tekrarladı.

Kılıçdaroğlu yine tekrarladı: 'Ülkede kan çıkacak'
14 Mayıs 2016 Cumartesi 09:25

Başkanlık sisteminin Türkiye'ye kan dökülmeden getiremeyeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Almanya'da söylediği sözün arkasında durmaya devam ediyor.  Almanya Berlin seyahati dönüşü gazetecelierin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Almanya'da Türkiye'ye karşı karamsar bir durum gözlemlediğini ifade etti. Türkiye'yi her fırsatta yurtdışına şikayet eden CHP lideri, söylemlerinin sertleştiğinin farkında olduğunu söylediğin ve dikta rejimlerinde bu kadar yetki olmadığını, eğer bu başkanlık sistemi gelirse kan döküleceğini tekrarladı.

Son Günlerde söylemlerinin sertleştiğini ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "AKP’nin ve toplumun büyük bir kesimine bir şekliyle sözlerinin ulaşması lazım olduğunu, bu yüzden sert üslupla konuştuğunu ifade etti.  AK Parti'nin vurdumduymazlığından şikayet eden Kılıçdaroğlu, baroların, sendikaların, STK'ların konuşması gerektiğini dile getirerek hakaret etmediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Sendikalar, barolar sesini kesmiş, üniversiteler zaten korkudan konuşamıyor. Hadi ben de konuşmayayım. Kim konuşacak? Tek anladıkları dil bu. Ben de onların diliyle onlara hitap ediyorum. Ama hakaret yok. Sert eleştiri" dedi.
 

'Bunu yaparsanız Ülkede Kan çıkacak'

Erdoğan'ı diktatör olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamalarda Erdoğan sert ifadeler kullandı. Dikta rejimlerinde dahi bu kadar yetki olmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, "Dikta rejimlerinde bile bu kadar yetki yok. Bunu yaparsanız bu ülkede kan çıkacak. Bu ülkenin aydınları, üniversiteleri, sivil toplum örgütleri, demokrasiden yana güçler, seslerini kesip duracak mı? Sokağa çıkacaklar. TOMA’larla üzerlerine yürüyecekler. Gezi olaylarında caddenin ortasında linç edilen insanları görmedik mi? Sonunda kan akmadı mı? Aktı." diyerek yine tartışma yaratacak sözlere imza attı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.